5 τρόποι για να αποκτήσουμε λευκότερα δόντια

1Μπορούμε να έχουμε λαμπερό χαμόγελο χωρίς να ξοδέψουμε εκατοντάδες ευρώ, με πέντε πολύ απλούς τρόπους: Φλούδα μπανάνας: Ποιος γνωρίζει ότι ακόμη και η φλούδα της είναι χρήσιμη; Την επόμενη φορά, αντί να την πετάξετε, τρίψετε στα δόντια σας για δύο λεπτά

Στη συνέχεια, αφού περάσουν 15 λεπτά, βουρτσίζετε τα δόντια σας με την κανονική σας οδοντόκρεμα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσετε μια ορατή διαφορά. Η φλούδα της μπανάνας περιέχει κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο, που εισχωρούν στα δόντια και βοηθούν στη λεύκανσή τους.

Φράουλες

Παίρνουμε δύο φράουλες, τις λιώνουμε και τις αλείφουμε στα δόντια μας για 2 έως 3 λεπτά. Μετά απλά τα ξεπλένουμε με νερό ή τα βουρτσίζουμε. Οι φράουλες βοηθούν με δύο τρόπους. Πρώτον, είναι μια πλούσια πηγή του φυσικού ενζύμου που είναι γνωστό ως μηλικό οξύ. Το μηλικό οξύ είναι το βασικό συστατικό σε πολλές οδοντόκρεμες λεύκανσης δοντιών. Επίσης, οι φυτικές ίνες που έχουν οι φράουλες δρουν ως φυσικό καθαριστικό και βοηθούν στην απομάκρυνση των βακτηρίων από το στόμα και τα δόντια.

Φλούδα λεμονιού και χυμός

Ένα άλλο φρούτο που λειτουργεί ως ένα αποτελεσματικό λευκαντικό δοντιών είναι το λεμόνι. Τα υψηλά επίπεδα οξέος που έχει στο φλοιό του λειτουργούν ως ένα ισχυρό λευκαντικό, ακριβώς  όπως ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, έτσι «φωτίζει» και τα δόντια. Μπορείτε να τρίψετε είτε τη φλούδα του λεμονιού στα δόντια είτε να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού να το ανακατέψετε με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και να το απλώσετε στα δόντια σας.

Μην χρησιμοποιείτε όμως το λεμόνι για περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα. Το λεμόνι είναι πολύ όξινο και μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και να καταστρέψει το σμάλτο, εάν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά.

Τραγανά καρότα

Τα ωμά καρότα καθαρίζουν τα δόντια από την πλάκα και είναι επίσης πολύ καλά ως φυσικό καθαριστικό. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι όταν τρίβουν καρότα στα δόντια τους, αυτά γίνονται πιο φωτεινά.
Επίσης σκοτώνουν τα βακτήρια. Γι αυτό κάθε φορά που τρώτε τραγανά καρότα κερδίζετε πιο λευκά δόντια, μαζί με πιο υγιή ούλα.

Μαγειρική σόδα

Ένα από τα ασφαλέστερα και ισχυρότερο λευκαντικά δοντιών είναι η μαγειρική σόδα. Βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων, στην αφαίρεση των λεκέδων, ενώ προστατεύει το σμάλτο. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι με μαγειρική σόδα, και με τη βοήθεια μιας μαλακής οδοντόβουρτσας το απλώνουμε στα δόντια. Αφήστε το για δύο έως τρία λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Θα αποκτήσετε λευκά δόντια στη στιγμή.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ