Με τη ΔΑΚΕ δασκάλων συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

johnΣε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του βουλευτή ΝΔ  του Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα,  με την ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.  Λάρισας. Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά θέματα, το σύστημα αξιολόγησης βρέθηκε στο επίκεντρο της  συζήτησης αφού οι εκπαιδευτικοί δείχνουν δυσπιστία στην εγκυρότητα αυτού του συστήματος και στις σκοπιμότητες που αυτό εξυπηρετεί. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν υπέρ της αξιολόγησης που θα έχει στόχο την βελτίωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου με σκοπό τη στήριξη του εκπαιδευτικού και όχι την τιμωρία του.

Άλλο θέμα συζήτησης ήταν η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, καθώς υποστήριξαν ότι με την αύξηση του ωραρίου δεν θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης αλλά μόνο εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού.

Επίσης δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και ζήτησαν να καταργηθούν οι άδικες και αυθαίρετες ποσοστώσεις που ισχύουν για την μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξή τους.

Τέλος ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλους του εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα που δεν είναι άλλο από τις πειθαρχικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες ο υπάλληλος που έχει παραπεμφθεί και όχι καταδικαστεί, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία με συνέπεια να παραβιάζεται το << τεκμήριο της αθωότητας>>.

 Ο βουλευτής άκουσε προσεκτικά όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και τους ενημέρωσε ότι ειδικά για το θέμα των πειθαρχικών διατάξεων, έχει ήδη υποβάλλει από τις 20/2/2013 ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης με την οποία τους ζητά να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τις ποινές αργίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, και η ποινή της αργίας να επιβάλλεται αφού η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει. Κάτι που όπως τους επισήμανε αναμένεται να γίνει δεκτό.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Λάρισας  Δημήτρης Χασιώτης και τα μέλη Δημήτρης Παππαποστόλου, Γιώργος Νάστος, Δημήτρης Δραγανιδάκης, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Σπύρος Καλέτσιος, Γιάννης Λέτσιος, Γιάννης Γούλας και Αφροδίτη Ξυνοπούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ