Οι μουσάτοι ελκύουν τις γυναίκες

1Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Evolution & Human Behavior, και που διεξήχθη από ερευνητές στην Αυστραλία, δείχνει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με 10 ημερών γενειάδα ή πλήρη, περισσότερο από τους ξυρισμένος…

Για την έρευνά τους, οι καθηγητές Barnaby J. Dixson και Rob C. Brooks του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας έδειξαν φωτογραφίες 10 χαμογελαστών ανδρών σε 351 γυναίκες και 177 ετεροφυλόφιλους άνδρες, σύμφωνα με το MedicalXpress. Κάθε άνθρωπος στις φωτογραφίες παρουσιάστηκε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους ξυρισμένος, με γένια 5 ημερών, με γένια 10 ημερών, και με πλήρη γενειάδα.

Οι ερευνητές στη συνέχεια ζήτησαν από τις γυναίκες και τους άνδρες να αξιολογήσουν τους άνδρες στις φωτογραφίες σύμφωνα με την ελκυστικότητά τους, με αποτέλεσμα οι άνδρες με πλήρη γενειάδα να είναι ο σαφής νικητής μεταξύ των γυναικών.

Τι εξηγεί την μεγάλη επιθυμία για γένια;

«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι τα γένια επηρεάζουν τα κοινωνικοσεξουαλικά χαρακτηριστικά των ανδρών και δείχνουν ότι ένα ενδιάμεσο επίπεδο γενειάδας (10 ημερών) είναι πιο ελκυστικό, ενώ η πλήρης γενειάδα κάνει τους άνδρες να θεωρούνται ως καλύτεροι πατέρες που θα μπορούσαν να προστατεύσουν ή και να θελήσουν να αποκτήσουν απογόνους», καταλήγουν οι ερευνητές στην περίληψη της μελέτης τους.

Οι Dixson και Brooks υποθέτουν ότι οι τρίχες του προσώπου κάνουν τους άνδρες να φαίνονται πιο ώριμοι και αρρενωποί, αλλά και πιο κυρίαρχοι και επιθετικοί.

Ως προς το γιατί τα λίγα γένια χάνουν από τα πολλά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει «ένα όριο όσον αφορά την πυκνότητα και την επιφάνεια κάλυψης  που είναι απαραίτητο για τα γένια, ώστε να γίνουν ελκυστικά».

Πηγή: Ηuffington Ρost

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ