Ζούμε σε έναν κόσμο που χωρίζεται από ένα πλέγμα συντεταγμένων, πράγμα που δίνει η δυνατότητα στους γραφίστες δεδομένων να κάνουν απίστευτα πράγματα, όπως το να σχεδιάσουν τον πληθυσμό ανάλογα με την απόστασή του από τον ισημερινό. Αριστερά είναι δύο τέτοιοι χάρτες, από τον Bill Rankin: ο πληθυσμός της Γης ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και μήκος στο οποίο ζει…
Τα αποτελέσματα δεν αποτελούν καμιά μεγάλη έκπληξη: Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν στο βόρειο ημισφαίριο και τα ανατολικά ημισφαίρια, πράγμα που πληθυσμιακά τουλάχιστον, σημαίνει οτι η μερίδα του λέοντος του παγκόσμιου πληθυσμού ανήκει… ξεκάθαρα στην Ασία.
Κάποια από τα αποτελέσματα βέβαια οφείλονται και στη γεωγραφία – αφού υπάρχει περισσότερη ξηρά βόρεια του ισημερινού από ό, τι νότια.
Αυτό δεν είναι ολόκληρη η ιστορία, φυσικά. Ενώ οι απέραντες εκτάσεις της Σιβηρίας στη Βόρεια Ευρώπη, υποδηλώνουν οτι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ζουν εκεί, αντ ΄αυτού, άλλοι παράγοντες υπεισέρχονται, όπως τα ασυνήθιστα θερμά νερά του Ρεύματος του Κόλπου και κάνουν τη Δυτική Ευρώπη πιο φιλόξενη από την Ανατολική.
Υπάρχουν πολλές περισσότερες ενδιαφέρουσες πλευρές του πληθυσμού που πρέπει να βρεθούν και να μελετηθούν.