2χρονο κοριτσάκι απέκτησε τραχεία προερχόμενη από τα δικά της βλαστικά κύτταρα

8Η 2χρονη Hannah Warren, που γεννήθηκε χωρίς τραχεία, δεν ήταν σε θέση να αναπνεύσει, να φάει, να πιει ή να καταπιεί μόνη της από τότε που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα, το 2010. Μέχρι τη στιγμή που υποβλήθηκε σε εγχείρηση σε κεντρικό νοσοκομείο στο Illinois, είχε περάσει ολόκληρη τη ζωή της σε νοσοκομείο της Σεούλ

Οι γιατροί εκεί είχαν πει στους γονείς της ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα και ότι θα πέθαινε.

Τα βλαστικά κύτταρα που προήλθαν από το μυελό των οστών της, εγχύθηκαν με ειδική βελόνα στο οστό του ισχίου της. Χρειάστηκε λιγότερο από μια εβδομάδα για να πολλαπλασιαστούν και να δημιουργήσουν μια νέα τραχεία. Η εγχείρηση που έγινε στις 9 Απριλίου, κράτησε εννέα ολόκληρες ώρες. Η Hannah είναι ο νεότερος ασθενής στον κόσμο που επωφελήθηκε από την πειραματική θεραπεία.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η τραχεία λειτουργεί, ανακοίνωσαν οι γιατροί της Hannah την Τρίτη, αν και εξακολουθεί να είναι σε μόνιμη χρήση αναπνευστήρα. Πιστεύουν ότι τελικά θα είναι σε θέση να ζήσει στο σπίτι της και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Μόνο ένα παιδί στα 50.000 σε όλο τον κόσμο γεννιέται με το ελάττωμα στην τραχεία. Η τεχνική των βλαστικών κυττάρων έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν και άλλα μέρη του σώματος εκτός από την τραχεία και δίνει ελπίδες και για τη θεραπεία άλλων γενετικών ανωμαλιών και ασθενειών της παιδικής ηλικίας, είπαν οι γιατροί της.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τελικά τη μέθοδο για τη δημιουργία συμπαγών οργάνων, όπως τα νεφρά και το συκώτι, δήλωσε ο Δρ Anthony Atala, διευθυντής του Ινστιτούτου Αναγεννητικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Wake Forest. Η περίπτωση της Hannah Warren “ δείχνει ότι η τεχνική αυτή είναι εφικτή.”

Πηγή:Global News

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ