Κολέγιο προσφέρει πτυχίο Heavy Metal

IMΗ μελέτη της ιστορίας των Iron Maiden και η δημιουργία ενός soundtrack εμπνευσμένου από το This is Spinal Tap θα μπορούσαν τώρα να είναι τα προαπαιτούμενα για την απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου, αφού για πρώτη φορά στο  Ηνωμένο Βασίλειο δίνεται πτυχίο στο Heavy Metal Music Performance…

Οι φοιτητές θα διερευνούν πώς ιστορικά λογοκρίνονταν οι ενέργειες των χεβιμεταλλάδων, καθώς και να μελετήσουν πώς δημιουργήθηκαν τα διάσημα heavy metal συγκροτήματα, αλλά και τη σχέση του heavy metal με τη θρησκεία και τη φιλοσοφία.

Στο δεύτερο έτος οι φοιτητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να κάνουν περιοδείες στη Βρετανία παίζοντας heavy metal μουσική σε συναυλίες, ενώ οι καθηγητές λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν τη φήμη της πόλης (Nottingham) όσον αφορά τη μουσική αυτή για να προετοιμάσουν τους μαθητές για μια καριέρα στη μουσική βιομηχανία.

Οι φοιτητές αρχικά θα πάρουν πτυχίο για ένα διετές πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε κανονικό BA πτυχίο με ένα χρόνο ακόμη.

Πολλοί όμως επικρίνουν το πτυχίο αυτό επειδή θεωρούν ότι οι φοιτητές θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση απέναντι στους μελλοντικούς εργοδότες:«Οι μουσικοί της ροκ που πέτυχαν, δεν χρειάζονταν πτυχίο για να φτάσουν εκεί

Περισσότερα:The Telegraph

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ