“Παπούτσι από τον τόπο σου” στη Νίκαια

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜία μεγάλη μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δημότες του Κιλελέρ την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας. Στην παράσταση με τίτλο «Παπούτσι από τον τόπο σου», που διοργανώθηκε από τον Ο.Π.Α.Π. του Δήμου Κιλελέρ, στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της Νίκαιας Αγ. Γεωργίου, δύο διαφορετικά  καλλιτεχνικά σχήματα  συνεργάστηκαν και προσέφεραν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στο κοινό τους.

Κατά  την  διάρκεια  της  παράστασης ο θεατής έγινε μάρτυρας κωμικών αλλά και τραγικών καταστάσεων, που προκάλεσαν το αυθόρμητο γέλιο και την συγκίνηση στο κοινό. Η παράσταση πραγματευόταν το έθιμο του «προξενιού»  αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο τα ήθη και έθη μιας άλλης, νοσταλγικής εποχής, ενώ η εναλλαγή διαλόγων και χορών διακόπηκε πολλές φορές από το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Την παράσταση πλαισίωναν πενήντα χορευτές και χορεύτριες  του Χορευτικού Τμήματος του Ο.Π.Α.Π.,  πέντε μέλη της Θεατρικής Σκηνής  ενώ συμμετείχε και τοπική Παραδοσιακή Ορχήστρα. Την επιμέλεια απόδοσης των διαλόγων, της σκηνοθεσίας και των χορών είχε ο χοροδιδάσκαλος, κ. Δημήτρης  Χατζής. Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρ. Κομήτσας, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. του Δήμου Κιλελέρ, κ. Θ. Νανούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Γ. Στατήρης και Γ. Καρυούδης και πλήθος κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ