Διαφωνεί το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με την επιστράτευση των καθηγητών

Συμπαράσταση στους καθηγητές από το σύλλογο δασκάλων – νηπιαγωγών

adedyΤο Ν. Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει σε «Προληπτική Επιστράτευση» των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη τα εξής:


“Η Κυβέρνηση επανειλημμένως επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίηση και την πολιτική επιστράτευση!
Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 7 μ. μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου”.

Ο σύλλογος δασκάλων – νηπιαγωγών

Το Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών δηλώνει  τη συμπαράταξη και συμπόρευση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Kαταγγέλλει την Κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει σε « Προληπτική Επιστράτευση » των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην πατρίδα μας και για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δε φέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με «επιστρατεύσεις» και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων αλλά μέσα από διάλογο.

Το δικαίωμα στην απεργία  είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους  να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 7 μ. μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δ.σ. του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ