Δηλώσεις ζημιάς από τη χαλαζόπτωση στο δήμο Κιλελέρ

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων ζητά ο Κ. Πουλάκης

χαλαζιΟ Δήμος Κιλελέρ ανακοινώνει ότι για την χαλαζόπτωση της 12/05/2013, που σημειώθηκε εντός των ορίων της επικράτειάς του, έγινε αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ. Οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή  δηλώσεων ζημίας στις καλλιέργειές τους μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο παλαιό Δημαρχείο Νίκαιας (γεωπόνοι) και στα τηλέφωνα 2410.921214 και 2410.921330.

Επίσης, συνεργεία του Δήμου θα δέχονται δηλώσεις στα πρώην Δημαρχεία Κιλελέρ και Αρμενίου τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Πρώην Δημαρχείο Κιλελέρ – 09:00 έως 14:00

Παρασκευή 17/05/2013

Δευτέρα 20/05/2013

Τρίτη 21/05/2013

Πρώην Δημαρχείο Αρμενίου – 09:00 έως 14:00

Τετάρτη 22/05/2013

Πέμπτη 23/05/2013.

Ο Κ. Πουλάκης

Με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στις περιοχές των Δήμων Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, επισήμανε τα εξής :

«Οι εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες κερασιών, σιτηρών, βάμβακος και βιομηχανικής ντομάτας, στους Δήμους Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων, καθιστούν επιτακτική την άμεση κίνηση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Το αγροτικό εισόδημα έχει ήδη κατακρημνιστεί, εξαιτίας των άδικων και αντιαναπτυξιακών μέτρων που λαμβάνουν διαδοχικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις (αγροτικό πετρέλαιο, ΦΠΑ, τιμολόγια αγροτικού ρεύματος, αυξήσεις στις τιμές λιπασμάτων, φαρμάκων και άλλων αγροεφοδίων, ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ κ.λπ.), δεν έχουν λοιπόν κανένα περιθώριο απώλειας εισοδήματος.

Εξάλλου, έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε για τους παραγωγούς και τις επισφάλειες που θα δημιουργούσε η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, χωρίς ωστόσο να εισακουστούμε.

Ζητάμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να παρέμβει με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ