Σε 2 χρόνια στην κυκλοφορία οι σήραγγες των Τεμπών

Τέμπη 2Την ιδιαίτερη σημασία της επανεκκίνησης των έργων στις σήραγγες των Τεμπών για τη χώρα αλλά και την περιοχή υπογράμμισαν την Τρίτη με την παρουσία τους στο εργοτάξιο του έργου ο υπουργός Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2015.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των εργασιών, αλλά και την πορεία του έργου, το οποίο ήταν έτοιμο σε ποσοστό 75% πριν από την διακοπή των εργασιών, παρότι όπως αναγνώρισε πρόκειται για έργο που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες λόγω της φυσικής του θέσης. Σχολίασε ότι τόσο η επανεκκίνηση των εργασιών στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο όσο και στους υπολοίπους αποτελεί την απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν την αναπτυξιακή πορεία στην οποία έχει μπει η χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2015, αν όλα πάνε καλά.

Τέμπη 1Εξάλλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και δήμαρχοι της περιοχής έθεσαν προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δύο ζητήματα: το ένα αφορά στην μείωση του κόστους των διοδίων και το άλλο στην δημιουργία κόμβου, που όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα δίνει την δυνατότητα εξόδου από την ΠΑΘΕ στα παράλια του Νομού Λάρισας (στην υφιστάμενη μελέτη υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία ημίκομβου που δίνει την δυνατότητα εξόδου προς τα παράλια σε αυτούς που έχουν κατεύθυνση από Αθήνα, αλλά όχι στους προερχόμενους από Θεσσαλονίκη).

Σχετικά με το ζήτημα των διοδίων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα γίνει ό,τι προβλέπει η σύμβαση, για να συμπληρώσει ότι το σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του αντιτίμου των διοδίων προς τα πάνω.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογιάννης παρέπεμψε στο μέλλον την επίλυση των δύο ζητημάτων που τέθηκαν και συγκεκριμένα στην διαβούλευση που θα υπάρξει μεταξύ της παραχωρησιούχου εταιρείας και του Δημοσίου.

Ο Μ. Χαρακόπουλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος καλωσόρισε στα Τέμπη τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να επιθεωρήσουν τα έργα στον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου».

Μετά την ενημέρωση για την επανεκκίνηση των έργων ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσπευση των εργασιών στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Δίνουμε έναν αγώνα δρόμου με σκοπό την ανάκαμψη και την πολυπόθητη ανάπτυξη. Ο αγώνας είναι μαραθώνιος και χρειάζεται αντοχές, επιμονή και σταθερούς ρυθμούς. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα αρχίζει να τα καταφέρνει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ