Σοκαριστική ρατσιστική επίθεση σε βάρος 14χρονου Αφγανού

14xronΣοκ έχει προκαλέσει η άγρια ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος ενός 14χρονου αγοριού στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας άνδρες με μαύρες στολές σταμάτησαν το ανήλικο παιδί και του ζήτησαν τα χαρτιά του. Ωστόσο, η απάντηση ότι ήταν από το Αφγανιστάν φαίνεται πως ήταν αρκετή για να σημειωθεί το περιστατικό.

Ένας από τους άνδρες τον κλώτσησε, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Στη συνέχεια αφού έσπασαν ένα μπουκάλι μπύρας χαράκωσαν με αυτό το πρόσωπο του άτυχου παιδιού. Ο μικρός έπεσε αιμόφυρτος και ένας περαστικός τον πήρε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 14χρονος επρόκειτο να ταξιδέψει για την Ελβετία, όπου ήδη βρίσκονται η μητέρα και ο μεγαλύτερος αδερφός του. Όμως συνελήφθη στο αεροδρόμιο και αφέθηκε ελεύθερος.

Το παιδί είναι πλέον υπό την προστασία της Εισαγγελίας και των Γιατρών του Κόσμου, ώστε να βρεθεί τρόπος για να ενωθεί με την οικογένειά του. Κάτι που περιμένει πώς και πώς καθώς όταν τον ρώτησαν τι θέλει απάντησε:

«Θέλω μόνο τη μαμά μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ