Η «Μπαλωματού» του Λόρκα από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λάρισας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜια εκπληκτική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθητές και γονείς του 1ου Γυμνασίου Λάρισας. Η Θεατρική Ομάδα του Σχολείου, με την ευθύνη των φιλολόγων καθηγητριών Αντωνίας Ζιώγα και Φωτεινής Τσολάκη ανέβασε το έργο «Η θαυμαστή μπαλωματού» του Φρειδερίκο Γκαρσία Λόρκα, που παίχθηκε την περασμένη Τρίτη στο κατάμεστο θέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Οι μαθητές της Ομάδας πραγματικά εντυπωσίασαν με τις υποκριτικές τους ικανότητες σε ένα έργο ιδιαίτερα απαιτητικό όπως αυτό του Λόρκα, στο οποίο συγκρούονται διαφορετικοί χαρακτήρες, καταστάσεις και ήθη της ισπανικής μικροαστικής κοινωνίας.

Στην παράσταση πήραν μέρους οι μαθητές Βάσω Χαλιαμπάλια, Γεωργία Νάστου, Δημνήτρης Γκίνης, Σεουίντα Σκιούπη, Κατερίνα Κιτσούλη, Τζένη Δημητροπούλου, Μαρία Καβαζίδη, Ιωάννα Ατόσογλου, Γεωργία Νικούδη, Εριέτα Χαρίζι, Σοφοκλής Παπαβασιλείου, Ευαγγελία Αργυρακούλη, Αντωνία Μέλο, Κλέα Τζαφάι και Ειρήνη Σωτήρη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη μουσική επένδυση της παράστασης είχε η καθηγήτρια μουσικής Μαρία Μουρτζανού ενώ τα σκηνικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια καλλιτεχνικών κα Δώρα Τσιάτσιου.

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι γονείς  και ο Σύλλογος απεύθυναν συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης που υπογραμμίζει το υψηλό έργο που επιτελείται στο 1ο Γυμνάσιο Λάρισας και στο επίπεδο του πολιτισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ