Η ΑΕΛ συμπλήρωσε 49 χρόνια ζωής

Ανακοίνωση Αθλητικής Ένωσης Λάρισας για την επέτειο από την ίδρυσή της

AELpalioemvlimanormalΌταν 49 χρόνια νωρίτερα, οι ποδοσφαιράνθρωποι της πόλης μας επισημοποιούσαν το όραμα της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, δίνοντας σάρκα και οστά στο Σωματείο μας, δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν τα όσα μεγαλειώδη αλλά και όσα τραγικά θα στιγμάτιζαν την ιστορία της στο πέρασμα των δεκαετιών.

Το μόνο βέβαιο που είχε διαφανεί από τις πρώτες στιγμές της ΑΕΛικής ιστορίας, ήταν η απίστευτα βαθιά σχέση λατρείας που θα συνέδεε το τότε νεοσύστατο Σωματείο της ΑΕΛ με τον Λαό της διαχρονικά.

Σήμερα, που η 49η επέτειος από την ίδρυση του Σωματείου της ΑΕΛ συμπίπτει με μια κρίσιμη για την πρώτη ομάδα της ΑΕΛ περίοδο, μοναδικός φάρος αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες στο μέλλον φαντάζει και πάλι η ίδια αγνή σχέση της ΑΕΛ με τον ανυπέρβλητο κόσμο της, που έμεινε άφθαρτη και ανόθευτη στο πέρασμα του χρόνου.

Η υπενθύμιση στο κοινό των φίλων της ΑΕΛ των διαχρονικών αξιών που τη συνόδευσαν στην ιστορία της και την οδήγησαν σε ανεπανάληπτες επιτυχίες,  όπως ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, οργάνωση, νοικοκυροσύνη, διαφάνεια, εθελοντισμός, εργατικότητα, αυταπάρνηση, τιμιότητα, πειθαρχία αλλά και των συνειδητών επιλογών που έχουν ταυτιστεί ιστορικά με το ποδοσφαιρικό μοντέλο ΑΕΛ, όπως η εκμετάλλευση του ελληνικού ποδοσφαιρικού δυναμικού (καταρχήν της περιοχής μας) μέσα από σύγχρονες μεθόδους ποδοσφαιρικής διδασκαλίας με κορυφαίους προπονητές,  η προώθηση γηγενών αθλητών γαλουχημένων με τις αξίες του ΑΕΛικού συστήματος αντί των γνωστών “λεγεωνάριων”, η ουσιαστική αξιοποίηση ανθρώπων που πρόσφεραν στην ΑΕΛ σε κάθε δυνατό πόστο, θα πρέπει να είναι η πυξίδα που θα οδηγήσει την ΑΕΛ και πάλι εκεί που της αρμόζει.

Το ζητούμενο είναι η επανασυσπείρωση του Λαού με σημαία τις αξίες που προαναφέρθηκαν και με όραμα την επάνοδο της ΑΕΛ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού εν γένει. Παράλληλα, αυτή είναι και η ευχή που εμείς ως σημερινή διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας ΑΕΛ 1964 διατυπώνουμε για την 49η επέτειο από την ίδρυση του ιστορικού μας Σωματείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ