Με αγρότες του Αμπελώνα συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

john (5)Το θέμα της άμεσης κατασκευής υπόγειων αγωγών άρδευσης του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, με στόχο την δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του Οργανισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με κατοίκους του Αμπελώνα, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Ο κ. Κέλλας μετέβη στα γραφεία του τοπικού ΤΟΕΒ, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς από τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Τζιούφα, για την προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση να προχωρήσει σε μια διαδικασία τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στον Οργανισμό, μέσω ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του βουλευτή στον Αμπελώνα οι παραγωγοί της περιοχής αναφέρθηκαν στα προβλήματα που τους δημιουργεί ο άδικος, όπως τον χαρακτήρισαν, κανονισμός που διέπει την λειτουργία του ΕΛΓΑ, ενώ έντονος είναι και ο προβληματισμός που υπάρχει στους κόλπους του αγροτικού κόσμου, αναφορικά με την φήμη για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Ο κ. Κέλλας, αφού ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε από την πλευρά του πως σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να υπάρξει μια δίκαιη κλίμακα φορολόγησης για την εκάστοτε κοινωνική ομάδα, όπως για παράδειγμα τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

  Επιπλέον, τόνισε ότι αυτός είναι ουσιαστικά και ο στόχος του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος

Μαΐου προς ψήφιση στη Βουλή. Δηλαδή, αφενός η δίκαιη φορολόγηση των πολιτών και αφετέρου η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε επίσης και στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων. Ο βουλευτής τόνισε ότι μόνο μέσα από τις επενδύσεις η χώρα μπορεί να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Πρωθυπουργός προγραμματίζει συναντήσεις  με αρχηγούς κρατών που μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.  Άλλωστε μέσα από τις επενδύσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί και το μείζον πρόβλημα που δημιούργησε αυτήν η κρίση, που δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της ανεργίας, ειδικά στους νέους ανθρώπους. Ο ίδιος ο βουλευτής αναγνώρισε  πως τα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους μόνο σαν μικρές ανάσες μπορούν να λειτουργήσουν και υποστήριξε πως μόνο  μέσα από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη μπορούν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ