10 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα που υπάρχει προσφορά αλλά δεν βρίσκουν εργαζομένους

11Από έλλειψη της απαιτούμενης εμπειρίας, επαγελματικών δεξιοτήτων και διαθέσιμων υποψηφίων χαρακτηρίζεται η ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με του εργοδότες, το 38% των οποίων, σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup, αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη των θέσεων εργασίας που προσφέρουν…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της ManpowerGroup το ποσοστό δυσκολίας κάλυψης των προσφερόμενων θέσεων εργασίας αυξήθηκε κατά 14% το 2013 σε σχέση με πέρυσι, ενώ βρίσκεται 3% πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών το αυξημένο αυτό ποσοστό καταδεικνύει το συνεχιζόμενο σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας (60%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (25%) και διαθέσιμων υποψηφίων (17%), που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας.

Οι 10 θέσεις με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης:

Επαγγελματίες Πωλητές

Υψηλόβαθμα Στελέχη

Τεχνικοί

Προσωπικό Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Πελατών

Εξειδικευμένοι Τεχνίτες

Προσωπικό για Λογιστήρια/Οικονομικά Τμήματα

Προσωπικό ΙΤ

Προσωπικό για Διοικητική καιι Γραμματειακή Υποστήριξη

Διευθυντές Πωλήσεων

Μηχανικοί

Περισσότεροι από ένας στους δύο (54%) Έλληνες εργοδότες εκτιμούν ότι οι θέσεις απασχόλησης, που παραμένουν κενές, λόγω δυσκολίας εύρεσης κατάλληλων εργαζομένων, έχουν από μέτρια έως υψηλή επίπτωση στην ικανότητα της επιχείρησης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο (+20%), σε σχέση με πέρυσι.

Οι κυριότεροι τομείς, που επηρεάζονται αρνητικά από την «έλλειψη ταλέντου», σύμφωνα με τους Ελληνες εργοδότες, είναι η ικανότητα εξυπηρέτησης πελατών (48%), η ανταγωνιστικότητα/παραγωγικότητα (42%) και η ικανότητα για δημιουργικότητα και καινοτομία (30%).

Στην ετήσια έρευνα της ManpowerGroup συμμετείχαν 751 εργοδότες από όλους τους τομείς της οικονομίας.Από έλλειψη της απαιτούμενης εμπειρίας, επαγελματικών δεξιοτήτων και διαθέσιμων υποψηφίων χαρακτηρίζεται η ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με του εργοδότες, το 38% των οποίων, σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup, αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη των θέσεων εργασίας που προσφέρουν.

Πηγή:theinsider.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ