Αναθέσεις έργων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Κ. Τζανακούλη

Δήλωση του επικεφαλής της “Ενωτική Πρωτοβουλία” Απ. Καλογιάννη

καλογιανΜια οφειλόμενη απάντηση στην οξύτατη ανακοίνωση του Δημάρχου Λαρισαίων

1. Πάνω από 600.000 ευρώ οι αναθέσεις έργων τα χρόνια 2008-2012, μόνο από την Τεχνική Υπηρεσία.

2. Στο φάκελο που μου δόθηκε λείπουν οι αναθέσεις άλλων Υπηρεσιών ή Επιχειρήσεων (π.χ. Υπηρεσία Πρασίνου, ΔΕΥΑΛ κοκ). Επίσης, λείπει συγκεκριμένη ανάθεση ή πρόχειρος διαγωνισμός χωρίς δημοσίευση για εργολαβία, για την οποία έθεσα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

3. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε σε βάθος 10ετίας ποιό είναι το «έργο» του Δημάρχου στο συγκεκριμένο τομέα, την εποχή δηλαδή που τα οικονομικά του Δήμου ήταν πολύ καλύτερα.

4. Σημειώνω για μια ακόμη φορά ότι η δημόσια διατυπωμένη θέση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας από το 2006 που δημιουργήθηκε είναι: «καμία ανάθεση έργου γιατί πιθανώς υποκρύπτει συναλλαγή. Όλα με γνήσιες διαγωνιστικές διαδικασίες».

5. Τέλος, τα περί την έλλειψη πολιτικού θάρρους, χρεοκοπημένων φερέφωνών μου κ.λ.π., που εκτοξεύτηκαν, τα αντιπαρέρχομαι. Δείχνουν παντελή έλλειψη ψυχραιμίας. Μάλλον ενόχλησε το Δήμαρχο η άποψή μας ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης και ότι έχει γίνει καθεστώς. Τί να κάνουμε, όμως; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε δύο βάρκες θα βόλευε, αλλά δε γίνεται!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ