Σήμερα η κηδεία του πρώην δημάρχου Καρδίτσας Χρ. Τέγου

tegos-xrhstos-2Απεβίωσε την Τρίτη ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος, χτυπημένος από καρκίνο. Η πολιτική κηδεία θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Η σορός του θα βρίσκεται στην Πινακοθήκη μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 12μ.μ, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Νεκροταφεία της Αγ. Παρασκευής Καρδίτσας.

Ο Χρήστος Τέγος διετέλεσε Δήμαρχος Καρδίτσας επί δυο τετραετίες κατά τις περιόδους 1998-2002 και 2002- 2006, ενώ υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση αδιάλειπτα και από διάφορες θέσεις από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι και σήμερα.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του Χρ. Τέγου αναφέρει:

«Η Κ.Ε. του ΚΚΕανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του σ. Χρήστου Τέγου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα Τρίτη 28 Μάη.

Ο σ. Χρήστος Τέγος γεννήθηκε το 1953 στην Καρδίτσα. Ήταν μαθηματικός και εργαζόταν ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας υπήρξε μέλος των διοικητικών συμβουλίων των παράνομων τότε Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ενώ είχε επαφή με την ΑΝΤΙ – ΕΦΕΕ.

Ο σ. Χρήστος Τέγος οργανώθηκε στην παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ λίγο πριν πέσει η δικτατορία. Στη συνέχεια εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας της ΚΝΕ. Έγινε μέλος του ΚΚΕ την Άνοιξη του 1975. Στην πορεία αναδείχτηκε στέλεχος σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις του Κόμματος. Εκλέχτηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και στη συνέχεια του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας. Το 1982 έγινε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καρδίτσας. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Διορίστηκε καθηγητής στη Βοιωτία το 1986, όπου και εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Βοιωτίας και της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Υπήρξε, επίσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και για 2 χρόνια πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας.

Επιστρέφοντας στην Καρδίτσα το 1989 εκλέχτηκε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας. Το 1994 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καρδίτσας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Ο σ. Χρήστος Τέγος εκλέχτηκε δήμαρχος Καρδίτσας για 2 θητείες, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Μέχρι σήμερα υπήρξε στέλεχος και μέλος του Κόμματος, παραμένοντας πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του. Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγό του, Μαρία Κόντου, στα παιδιά του και στους οικείους του».

Ο Κ. Τζανακούλης

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου. Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για τις μάχες του, οι οποίες θωράκισαν το θεσμό, αλλά και για το έργο του το οποίο απολαμβάνουν σήμερα και θα απολαμβάνουν επίσης πολλές γενιές στην πόλη της Καρδίτσας.

Αγνός αγωνιστής, ιδεολόγος και οραματιστής ο Χρήστος Τέγος έβαλε αναμφίβολα τη σφραγίδα του στο θεσμό της αυτοδιοίκησης. Με ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις, με πραγματική πίστη στο θεσμό και με καθημερινές μάχες απέδειξε πως ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι από τους πλέον σημαντικούς στη χώρα μας και πως δικαίως είναι εκείνος που περισσότερου απ’ όλους εμπιστεύεται ο πολίτης.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

Ο Κ. Αγοραστός

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αναφέρει:

«Ο πρόωρος χαμός του πρώην δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου αποτελεί σημαντική απώλεια για την Καρδίτσα, για τη Θεσσαλία  και για το χώρο της αυτοδιοίκησης, τον οποίο πιστά υπηρέτησε για σχεδόν τρείς δεκαετίες. Ο Χρήστος Τέγος υπήρξε ένας άξιος αγωνιστής, που έδωσε μάχες για τις ιδέες του πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια. Η Καρδίτσα είναι φτωχότερη, η αυτοδιοίκηση είναι φτωχότερη. Θα μας λείψει η φυσική του παρουσία. Ωστόσο το σπουδαίο έργο που αφήνει πίσω του, θα είναι εδώ για να μας τον θυμίζει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ