Για πελατειακές εξυπηρετήσεις το σχέδιο «Αθηνά»

Ψήφισμα του συλλόγου εκπαιδευτικού προσωπικού ΤΕΙ Λάρισας

τειΤο υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με την τελευταία πράξη που παίχτηκε στο σχέδιο Αθηνά επιβεβαίωσε τα όσα τόσο καιρό διατυπώθηκαν από όλους τους φορείς των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας: ότι το σχέδιο Αθηνά όχι μόνο δεν οδηγεί σε εξορθολογισμό και δε λύνει προβλήματα, αλλά έγινε με ανορθόδοξο τρόπο και με μόνο κριτήριο τις πελατειακές εξυπηρετήσεις. Τα προβλήματα που θα συσσωρεύσει στην Ανώτατη εκπαίδευση θα είναι πολύ περισσότερα και επιπροσθέτως  θα αυξήσει τις δαπάνες παρά θα προσφέρει στην Εθνική Οικονομία.

Σε καμία χώρα του κόσμου δεν μπορεί να συμβεί να αλλάξει ένα προεδρικό διάταγμα στη φάση της τελικής υπογραφής. Δεν μπορεί να το διανοηθεί κανείς ότι οι πελατειακές σχέσεις και οι εξυπηρετήσεις μπορούν να καταρρακώσουν έτσι το κύρος ενός Υπουργείου. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε ότι ενώ είχε τελειώσει το θέμα του τμήματος Δασοπονίας της Καρδίτσας, στο οποίο είχε δοθεί η μεταβατικότητα μέχρι το 2018, και αυτό είχε κοινοποιηθεί δημόσια, να αλλάζει στην τελική φάση;

Και δυστυχώς το τελικό προεδρικό διάταγμα έκρυβε και άλλες εκπλήξεις, οι οποίες ουδέποτε συζητήθηκαν, ουδέποτε τέθηκαν ούτε καν σαν ιδέες και ουδέποτε κανείς τις διανοήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ. Δεν είναι δυνατόν η έδρα της σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας να μεταφέρεται στην Καρδίτσα. Το ΤΕΙ Λάρισας που βρίσκεται στο μέσον του Θεσσαλικού κάμπου δημιουργήθηκε με την προϋπόθεση να λειτουργήσει εκεί η σχολή Γεωπονίας. Η δωρεά άλλωστε των οικοπέδων έχει αυτή τη ρήτρα στα συμβόλαια της. Πέραν τούτων δεν μπορεί να ακυρώνεις το γεγονός ότι η Σχολή διαθέτει στη Λάρισα, εγκαταστάσεις με αγρόκτημα, με θερμοκήπια και πειραματικές καλλιέργειες, σε ένα από μεγαλύτερα campus μεταξύ των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας. Οι ίδιες λαθροχειρίες της τελευταίας στιγμής υπάρχουν και για το τμήμα διοίκησης όπου στην τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε από το τμήμα η κατεύθυνση κορμού!!!

Καλούμε το Υπουργείο έστω και τώρα να διορθώσει τις απαράδεκτές αυτές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.

Καλούμε τους συναδέλφους  για άλλη μια φορά σε επαγρύπνηση γιατί έπεται συνέχεια…. Ο εφησυχασμός μας του τελευταίου μήνα μας οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ