Στη δράση FUTURE LIBRARY οι βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα

βιβλιοθΣτο πρόγραμμα του FUTURE LIBRARY μια δράση με αποκλειστικό δωρητή το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην οποία συμμετέχουν 103 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα θα μετέχουν και οι δημοτικές βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα. Οι εκδηλώσεις του προγράμματος θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου με σύνθημα της εκστρατείας: «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα αντίστοιχα παιδικά τμήματα των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Τυρνάβου και Αμπελώνα και θα έχουν διάρκεια 2 ώρες 3 φορές την εβδομάδα. Οι δραστηριότητες να περιλαμβάνουν ανάγνωση παιδικών βιβλίων και δημιουργία χειροτεχνιών με βάση το εκάστοτε χρώμα. Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ήδη εμπλούτισε το παιδικό τμήμα με 153 παιδικά βιβλία και αναμένεται η δωρεά του σε αναλώσιμα και ηλεκτρονικό υλικό.

Σημαντική είναι η βοήθεια των εθελοντών που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα των βιβλιοθηκών καθώς και των χορηγών των εκδηλώσεων σε διάφορα υλικά που προορίζονται για τις χειροτεχνίες των παιδιών. Με τη βοήθεια  εξωτερικών συνεργατών της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθούν  2 εκδηλώσεις, της κυρίας Βάλιας Στεργιώτη η οποία θα μιλήσει στα παιδιά για τα φυτά του τόπου μας μέσα από τα λαϊκά παραμύθια   και του κυρίου Ιωάννη Χουϊνάβα από το αστεροσκοπείο Λάρισας ο  οποίος θα μιλήσει στα παιδιά για τον έναστρο ουρανό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ