Θερινό Σεμινάριο Μουσικών Συνόλων στο θέατρο Τεμπών

Μουσικό σύνολοΦέτος το καλοκαίρι το 4ο Θερινό Σεμινάριο Μουσικών Συνόλων θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, στο θέατρο Τεμπών της Τοπικής Κοινότητας Ομολίου. Το 4ο Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε ολοκληρωμένα Χορωδιακά και Ορχηστρικά Σύνολα (μαθητικά, ερασιτεχνικά) όσο και σε ανεξάρτητους χορωδούς και εκτελεστές οργάνων ορχήστρας (σε επίπεδο από Κ2 και πάνω).

Ιδιαιτερότητα αποτελεί ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν και ατομικά μαθήματα Οργάνων πιάνου (Δημήτρης Δημόπουλος, πιανίστας και Μαέστρος της Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), βιολιού (Γιάννης Γεωργιάδης, βιολονίστας Α εξάρχων της ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής),φλάουτου (Παναγιώτης Δράκος, φλαουτίστας Α εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) κιθάρας (Φώτης Κουτσοθόδωρος, κιθαριστής) από διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες καθηγητές.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια Χορωδιών (Γιάννης Γράμψας, Νίκος Ευθυμιάδης), Ορχήστρας (Δημήτρης Δημόπουλος), Μουσικής Δωματίου (Σάντρα Αποστολοπούλου), ημερίδες ανώτερων θεωρητικών, μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και πλήθος συναυλιών.

Υποστηρικτής του 4ου Θερινού Σεμιναρίου Μουσικών Συνόλων είναι η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών.

Πληροφορίες για το 4ο Θερινό Σεμινάριο και αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικτυακή σελίδα HYPERLINK ” http://4therinoseminario.webs.com/ ” http://4therinoseminario.webs.com, καθώς και στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας τηλ. 2410670917, mail:sol_con@yahoo.gr.

Σεμινάρια Μουσικών Συνόλων

Το 1ο Σεμινάριο διοργανώθηκε το 2010 σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας στο Δασικό Χωριό «Δρυάδες», το 2ο και 3ο διοργανώθηκε στη Βουλγαρία με ιδιαίτερες συνεργασίες και συμμετοχή ενεργών μελών. Πιο συγκεκριμένα, το 2ο Θερινό Σεμινάριο Μουσικών Συνόλων πραγματοποιήθηκε το 2011 σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Βουλγαρίας στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία του σεμιναρίου με ιδιαίτερη επιτυχία. Το 3ο Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το 2012 επίσης στη Βουλγαρία, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία, η οποία διοργάνωσε την τελική συναυλία του Σεμιναρίου η οποία δόθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές αίθουσες συναυλιών της γειτονικής χώρας στην Κρατική Ακαδημία Μουσικής prof. Pancho Vladigerov στη Βουλγάρικη πρωτεύουσα.

Σε αυτά τα 3 σεμινάρια συμμετείχαν πάνω από 250 ενεργά μέλη προερχόμενα από όλη την Ελλάδα από την Πελοπόννησο έως και τον Έβρο. Δίδαξαν αξιόλογοι μαέστροι και καθηγητές τόσο Έλληνες όσο και ξένοι με εγνωσμένο διδακτικό και καλλιτεχνικό έργο .

Ενδεικτικά αναφέρονται οι Δημήτρης Δημόπουλος πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας της Ορχήστρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Hristo Krotev καθηγητής και μαέστρος στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Βουλγαρίας, Γιάννης Γράμψας μαέστρος και διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, Νίκος Στ. Ευθυμιάδης μαέστρος και υπεύθυνος Μουσικών Συνόλων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Επίσης έχουν γίνει και συνθεθεί έργα ειδικά για το 3ο Σεμινάριο από τον συνθέτη Παναγιώτη Δημόπουλο και άλλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ