Το αέριο καίει το «success story» του Σαμαρά

samgazΜε ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο η «GAZPROM» είπε χθες όχι στην αγορά της ΔΕΠΑ θεωρώντας ότι οι εγγυήσεις που πήρε από την ελληνική πλευρά ήταν ελάχιστες σε σχέση με αυτές που περίμενε. Και ήλθε αυτό το χαστούκι από το ρωσικό κολοσσό να βάλει τέλος στο επικοινωνιακό τέχνασμα περί «success story» που εφηύραν οι αρχιψεύτες της συγκυβέρνησης (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) τα επικοινωνιακά τους επιτελεία και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της Αθήνας.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια κίνηση των Ρώσων που πρέπει να προσγειώσουν στην οικτρή πραγματικότητα όλους εκείνους που πίστεψαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Σαμαρά και των «Σαμαροφυλάκων», θεωρώντας ότι η ανάπτυξη από στιγμή σε στιγμή θα τους χτυπήσει την πόρτα.

Μάλιστα το ρωσικό «νιετ» ήλθε λίγα 24ωρα μετά από τη στυγνή παραδοχή του ΔΝΤ για λάθος συνταγή λιτότητας στην Ελλάδα και τη διαμάχη που ξέσπασε στους κόλπους της τρόικας για αυτή την παραδοχή και καταδεικνύει με τον πλέον έκδηλο τρόπο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τέλμα από το οποίο δεν πρόκειται να βγει ούτε με τα επικοινωνιακά τρικ του Σαμαρά, ούτε με τις ανούσιες και άκαρπες επισκέψεις του σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το όχι των Ρώσων αποτελεί προσωπική ήττα του πρωθυπουργού και είναι ένα κατάμουτρο φτύσιμο στο πρόσωπό του από μια εταιρεία ο επικεφαλής της οποίας το τελευταίο διάστημα πέρασε 2 φορές την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.

Και επειδή η χώρα με τις επιλογές των κυβερνώντων της έφτασε σε αυτά τα χάλια, ενδεικτικό ότι πανηγυρίζει που μια εταιρεία αερίου από το Αζερμπαϊτζάν σκέφτεται να αγοράσει τη ΔΕΣΦΑ, και επειδή ο λαός έχει χορτάσει το κουτόχορτο που του σερβίρουν έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.

Οι συγκυβερνώντες έμειναν γαντζωμένοι στην εξουσία για ένα χρόνο χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα στο λαό, απεναντίας τον έστειλαν ακόμη πιο βαθιά στα τάρταρα, ήλθε η ώρα να παραδεχτούν ότι είναι ανίκανοι και ότι σωτήρες της Ελλάδας είναι μόνο στα όνειρά του και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αφήσουν τις καρέκλες τους και να δώσουν στο λαό τη δυνατότητα να επιλέξει μακριά από ψευτοδιλήμματα τη νέα ηγεσία της χώρας που θα δεσμευτεί για μια άλλη πολιτική μακριά από μνημόνια και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, που δεν θα διστάσει ακόμη και να φύγει από το ευρώ το οποίο έτσι και αλλιώς όλο και περισσότεροι δεν έχουν στις τσέπες τους και που θα μπορέσει να ανασυγκροτήσει τον διαλυμένο παραγωγικό ιστό της χώρας, που θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια στις ζωές όλων μας που θα φροντίσει για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την αξιοκρατία, την προώθηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων, που θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή κάνοντας όσους έχουν και κατέχουν να πληρώσουν.    

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ