Ο φασισμός δεν είναι μεταρρύθμιση κ. Σαμαρά

νετΤο μαύρο άσπρο επιχείρησε να κάνει και σήμερα ο πρωθυπουργός θέλοντας να μας πείσει ότι ορθώς έκλεισε την ΕΡΤ και έστειλε στο δρόμο 2.700 οικογένειες. Σε ένα γκεμπελίστικο παραλήρημα ο κ. Σαμαράς, για μια ακόμη φορά, χαρακτήρισε βολεμένους και προνομιούχους τους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση κάνοντας παράλληλα λόγο για διαφθορά και αδιαφάνεια, που σταματά εδώ και τώρα, λες και οι απλοί σκληρά εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήταν αυτοί που διαχειρίζονταν τα κονδύλια, υπέγραφαν τις συμβάσεις, προσλάμβαναν ημετέρους, και δεν ήταν τα πάσης φύσεως λαμόγια, που τα κυβερνώντα κόμματα τοποθετούσαν κατά καιρούς στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βαπτίσει μεταρρύθμιση τις 2.700 απολύσεις εργαζόμενων στο βωμό μιας δήθεν εξυγίανσης της δημόσιας τηλεόρασης. Δεν μας είπε όμως ποιος εμπόδιζε τόσα χρόνια τους εκάστοτε κυβερνώντες να χτυπήσουν τη διαφθορά στην ΕΡΤ, να θεσπίσουν τη διαφάνεια στις προσλήψεις, να κάνουν περικοπές σε έξοδα και προσωπικό αν αυτό κρινόταν μετά από μελέτες απαραίτητο, και γενικότερα να δημιουργήσουν μια σύγχρονη δημόσια τηλεόραση αντίστοιχη με αυτές άλλων χωρών της Ε.Ε.

Αντί λοιπόν ο κ. Σαμαράς όλο αυτό το διάστημα που κυβερνά να είχε φροντίσει να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να είχε πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, να είχε κάνει τις απαραίτητες δομές στη δημόσια διοίκηση, και να είχε σταματήσει τις σπατάλες, το μόνο που έκανε ήταν να αναζητά επικοινωνιακά τερτίπια για να βαφτίζει το τίποτα και το μηδέν ουσία και επιτυχίες, αντί να αναζητήσει τρόπους για να επιστρέψει η ρευστότητα στην αγορά και με ουσιαστικές παρεμβάσεις να δημιουργήσει προοπτικές για την ανάπτυξη και το σταμάτημα της ανεργίας, προτίμησε τα ταξίδια σε Κίνα, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία και αλλού κάνοντας λόγο για success story που αποδείχθηκε μεγάλη φούσκα, που έσκασε νωρίς, με το niet της Gazprom στην αγορά της ΔΕΠΑ, την αδιαφορία των επενδυτών να έλθουν στην Ελλάδα, τις κόντρες ΔΝΤ και Ε.Ε. για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, τις προβλέψεις για ύφεση και το 2014 κ.λπ.

Ετσι με δεδομένη την αποτυχία στο πρόγραμμα διάσωσης και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Σαμαράς με φασίζουσα νοοτροπία προσφέρει θυσία στις απαιτήσεις των δανειστών 2.700 εργαζόμενους που θα μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς δουλειά αλλά και προοπτικές απασχόλησης, με δεδομένη την παρατεταμένη κρίση στο χώρο του Τύπου.

Παράλληλα όμως βλέποντας ότι συνέβαλε τα μέγιστα για να σπρώξει ακόμη πιο βαθιά στο γκρεμό τη χώρα και το λαό, επιχειρεί να κοροϊδέψει και όλο τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζοντας αυτή τη φασιστικού τύπου ανθρωποθυσία, γενναία μεταρρύθμιση.

Ας του πει λοιπόν κάποιος ότι το μαύρο στις οθόνες είναι φασισμός και ποτέ ο φασισμός δεν είναι μεταρρύθμιση.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ