Η …Γυάλινη Παραλία

12Η Glass Beach (Παραλία Γυαλιού) είναι μια παραλία στο πάρκο MacKerricher κοντά στο Fort Bragg, της Καλιφόρνια που είναι πλούσια σε θαλάσσιο …γυαλί…

Στις αρχές του 20ου αιώνα, στο Fort Bragg οι κάτοικοι πετούσαν σκουπίδια από γυαλί, οικιακές συσκευές, ακόμη και οχήματα, πάνω από τους γκρεμούς. Τα σκουπίδια αυτά κατέληγαν στην παραλία που τώρα ονομάζεται Glass Beach. Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτό το μέρος «χωματερές». Άναβαν πυρκαγιές για να μειώσουν το μέγεθος του σωρού των σκουπιδιών.

Η Επιτροπή Ελέγχου Υδάτινων Πόρων της Καλιφόρνια και οι αρχές της πόλης έκλεισαν την περιοχή το 1967. Διάφορα προγράμματα καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για να διορθωθεί η ζημιά. Κατά τις επόμενες δεκαετίες τα κύματα καθάρισαν την παραλία, διαλύοντας τα πάντα, εκτός από τα γυάλινα και κεραμικά μικρά, λεία, χρωματιστά κομμάτια που κάλυψαν την Beach Glass.

Το 1998, ο ιδιώτης ιδιοκτήτης του ακινήτου αποφάσισε ότι η Glass Beach θα πρέπει να ανήκει στο δημόσιο, και έτσι ξεκίνησε μια συνεργασία που κράτησε πέντε χρόνια, με την Εφορία Ανάδειξης Παράκτιων περιοχών της Καλιφόρνια και το Συμβούλιο Διαχείρισης Αποβλήτων της περιοχής για τον καθαρισμό και την πώληση του ακινήτου στο κράτος . Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, το California Department of Parks and Recreation αγόρασε την 38-στρεμμάτων έκταση η οποία ενσωματώθηκε στο MacKerricher κρατικό πάρκο τον Οκτώβριο του 2002.

Πηγή:Wikipedia

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ