Η Google θέλει να συνδέσει τον κόσμο με μπαλόνια Internet

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mcw6j-QWGMo&w=460&h=315]

Τον περασμένο Ιούλιο, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα

Παρόλα αυτά, μόνο το 41% του κόσμου έχει μια σύνδεση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία του 2013 από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Wall Street Journal ανέφερε τις φιλοδοξίες της Google να προσφέρει υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet στην υποσαχάρια Αφρική και τμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου η συνδεσιμότητα είναι αραιή.

Τώρα, η Google έχει βγει με περισσότερες λεπτομέρειες για τουλάχιστον μία πτυχή του σχεδίου της αυτού: του Loon, το μπαλόνι της Google, που έχει στόχο να διαδώσει την προσιτή σύνδεση στο Internet σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε όσους ζουν σε αγροτικές και απομακρυσμένες γωνιές της Γης.

Τα μπαλόνια θα κουβαλούν “ένα δίκτυο στον ουρανόπάνω από τα βουνά, πυκνές ζούγκλες και αρχιπελάγη, και θα συνδέεται με τις κεραίες στο έδαφος. Μια πιλοτική δοκιμή ξεκίνησε στη Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα, με 30 μπαλόνια στην περιοχή. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την προσπάθειά της σε άλλες χώρες στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Νέα Ζηλανδία κάποια στιγμή στο μέλλον.

Φανταζόμαστε τη μέρα που θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας με τον υπάρχοντα φορέα παροχής υπηρεσιών σας για να συνδεθείτε με τα μπαλόνια και να αποκτήσετε συνδεσιμότητα εκεί, όπου δεν υπάρχει σήμερα,” έγραψε ο υπεύθυνος του έργου Mike Cassidy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ