Ο ΕΟΠ βράβευσε δημιουργούς video για το περιβάλλον

09αΜε επιτυχία και με την παρουσία πλήθος πολιτών και εθελοντών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος- ΕΟΠ και απονομής βραβείων στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δημιουργίας Video για το περιβάλλον με τίτλο δράσης «Εγώ τι κάνω;». Η δράση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στις 10:00, στην Β’ Εξέδρα στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Την έναρξη έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΠ κ. Στ. Κακαργιά, η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του ΕΟΠ,  τις εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει, την συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως οι Ανταλλαγές Νεολαίας, αλλά και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασία στο πλαίσιο του οποίου απασχολούνται 390 ωφελούμενοι σε δράσεις περιβαλλοντικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα ενώ τόνισε την σημασία του εθελοντισμού, μια έννοια που έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες μας απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον ίδιο τον πολίτη.

Στην συνέχεια, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Ο στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών προβάλλοντας ο καθένας την δική του άποψη για το φυσικό περιβάλλον μέσα από τις ενέργειες που πράττει, τις εικόνες που «εισπράττει» γύρω του αλλά και κάθε είδους προσπάθεια προς την προστασία του.

Η πρόεδρος του ΕΟΠ κ. Θέκλα Παρασκευούδη βράβευσε τον πρώτο νικητή, τον κ. Αθανάσιο Μακρή δίνοντας του δώρο ένα ποδήλατο, χορηγία του καταστήματος Δαλαβίκας bikes. Σημαντικό είναι πως το δώρο θα διατεθεί στο γραφείο των προσκόπων της Λάρισας για κοινή χρήση.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Δημ. Γεράσης, βράβευσε το δεύτερο νικητή, τον κ. Βασίλη Τσολάκη με ένα κινητό τηλέφωνο, χορηγία του καταστήματος Cosmote Corner Φωτάκης.

Με ευχαριστίες προς τον Δήμο Λαρισαίων και την πεποίθηση πως το Φεστιβάλ Πηνειού για ακόμη μια φορά βασίζει την λειτουργία στην ανάδειξη καλών πρακτικών φορέων και οργανισμών τα μέλη του ΕΟΠ δεσμεύτηκαν για μελλοντικές αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από την σελίδα του ΕΟΠ στο facebook αλλά και από την ιστοσελίδα του φορέα www.eop.org.gr.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com