Συνελήφθησαν 3 Βούλγαροι σε Τύρναβο και Μακρυχώρι μετά από καταδίωξη

βουλγΣυνελήφθησαν, χθες (22-06-2013) το βράδυ στις ευρύτερες περιοχές της Λάρισας και του Τυρνάβου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας – δύο άντρες, ηλικίας 33 και 34 ετών και μία 23χρονη γυναίκα – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες διήλθε με μεγάλη ταχύτητα από τον κόμβο Μικροθηβών και αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους στο σημείο, κρίνοντάς το ύποπτο, το ακολούθησαν με φωτεινά και ηχητικά σήματα προκειμένου να το ελέγξουν. Όμως, ο 33χρονος οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Στον κόμβο Μακρυχωρίου αποβιβάστηκε ο 34χρονος, καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, ενώ μετά από ευρεία κινητοποίηση εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου το όχημα, μέσα στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο ομοεθνείς του 34χρονου, σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου.
Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, του οποίου η νομιμότητα της κατοχής ερευνάται, το χρηματικό ποσό των 6.715 ευρώ και 290 χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων που βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρεις άδειες κυκλοφορίας που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού του αυτοκινήτου, η προέλευση κι η γνησιότητα των οποίων ερευνάται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ