Βραδιά αλληλεγγύης την Τετάρτη στη Λάρισα

94Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 8μμ στην Κεντρική πλατεία της  πόλης διοργανώνεται μια βραδιά αλληλεγγύης και γνωριμίας, στην οποία θα πάρουν μέρος καλλιτέχνες της πόλης που είναι αλληλέγγυοι και συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Αυτοί είναι:
Το εργαστήρι  χοροθεάτρου off art της Ρούλας Καραφέρη  και η Ομάδα Χοροθεραπείας  μέσω πρωτόγονης έκφρασης της Ζωής Τζιότζιου.
Οι μουσικοί των σχημάτων:
Brasilentina, Salix, Pandoras Box, Recesion, Γιώργος Βαλιάκας & Ιδανικοί
Η ομάδα σύγχρονου χορού του Δημήτρη Ράϊκου.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης που έχουν και την ευθύνη λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου “τόπος αλληλεγγύης” στην ανακοίνωση πρτόσκληση αναφέρουν:
“Ζούμε πλέον μέρες  τραγικές. Για να διασφαλιστούν οι δανειστές, η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού θυσιάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, της εργασίας , της ασφάλισης, της εκπαίδευσης ακόμη και αυτό της υγείας και της περίθαλψης με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι χωρίς δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια, νοσοκομεία σε υπολειτουργία και αρκετά σε καθεστώς κλεισίματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πραξικοπηματικά πια, προσπαθούν να αναστείλουν και τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας  και ελευθεριών, που είχαμε  κατακτήσει με αγώνες.
Ζούμε όμως μέρες  ελπιδοφόρες, γιατί το μαύρο που μπήκε στα σπίτια μας δεν μας  πάγωσε, αλλά  μας ξεσήκωσε.
Είναι καιρός να αντισταθούμε στο μαύρο. Είναι καιρός να περάσουμε από την απόγνωση και το φόβο, στην δημιουργία. Είναι καιρός να ενωθούμε κάτω από το δίχτυ της αλληλεγγύης, γιατί αλλιώς θα μας κατακερματίσουν και θα μας στρέψουν τον έναν  εναντίον του άλλου.
Έχουμε τις μικρές (ακόμη)  κοινότητες μας και κυρίως το πείσμα της ελευθερίας που δεν πειθαρχείται εύκολα. Μια τέτοια κοινότητα είμαστε και εμείς, στο κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και προσπαθούμε να κάνουμε  πράξη την αλληλεγγύη παρέχοντας  πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, διεκδικώντας παράλληλα  την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.
Σας περιμένουμε όλους , ελάτε με το κέφι σας και με φάρμακα που δεν χρειάζεστε και που για μας είναι απαραίτητα.
Εμείς με την σειρά μας αφιερώνουμε την βραδιά αυτή σε όλους τους αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο και στο τόπο μας ,  στις Σκουριές της Χαλκιδικής, στους καταληψίες της ΕΡΤ, στους επιστρατευμένους καθηγητές, στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ , στους μετανάστες κάθε Μανωλάδας…
«με την  αλληλεγγύη και την αντίσταση, παίρνουμε πίσω τις ζωές που μας έκλεψαν»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com