Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τα πλεονάσματα

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

ελμεΜε την έκδοση η εγκυκλίου προσδιορισμού των κενών και πλεονασμάτων που προέβλεπε τον υπολογισμό κενών –πλεονασμάτων  με μαθήματα Α΄ ανάθεσης (παραμονές Πάσχα), τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΕΛΜΕ Λάρισας καθώς και όλα τα εκπαιδευτικά όργανα  της χώρας,  αντέδρασαν και κατήγγειλαν τα φουσκωμένα πλεονάσματα που θα δημιουργούνταν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας,  ενόψει του επαναπροσδιορισμού από το ΠΥΣΔΕ Λάρισας  των πλεονασμάτων, για την ρύθμιση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών  ζητά τα  ακόλουθα:

Για να μην βγουν  συνάδελφοι υπεράριθμοι να εφαρμοστεί ο Ν. 3848  άρθρο. 7

Να γίνει συνυπολογισμός στις ειδικότητες που προβλέπονται και των ωρών μαθημάτων δεύτερης ανάθεσης, που μένουν αδιάθετες στη σχολική μονάδα για τις υπεραριθμίες, των εκπαιδευτικών και με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων.

Να γίνει συνυπολογισμός κατά περίπτωση και των ωρών μαθημάτων Β΄ ανάθεσης στην ίδια ομάδα σχολείων, όταν υπάρχουν αδιάθετες ώρες σε κάποιες ειδικότητες.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας ενημερώνει τους συναδέλφους ότι έκανε παράσταση  διαμαρτυρίας με όλα τα μέλη του Δ.Σ. γι’ αυτό το θέμα στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας και διέκοψε τη λειτουργία  του.

Καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει του κινδύνου της διαθεσιμότητας  και των υποχρεωτικών μεταθέσεων  .   Επίσης καλεί τα μέλη του  ΠΥΣΔΕ  και ιδιαίτερα τους αιρετούς, να ορθώσουν το ανάστημά τους  και να μην υλοποιήσουν επώδυνες   αποφάσεις για τον κλάδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ