Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Στ. Γκουλιώνη

τρομοκΣυγκέντρωση αλληλεγγύης στο δάσκαλο Στέφανο Γκουλιώνη, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις, πραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στις 9:30πμ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στην οδό Μανδηλαρά, Τρίγωνη πλατεία, Λάρισα.

Ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμπεται , στις 4 Ιουλίου, στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και με βάση το ν. 4057/2012 απειλείται ακόμη και με την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης. Πρόφαση για την παραπομπή είναι η συμμετοχή του σε κινητοποίηση και η αναίτια σύλληψή του με τη στημένη κατηγορία αντίσταση κατά της αρχής. Ταυτόχρονα σύμφωνα με το ν. 4093/2012, έχει οδηγηθεί σε αργία παρόλο που η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της συγκέντρωσης αναφέρουν ακόμη τα εξής:

“Με τη δικαιολογία του επίορκου στοχεύουν να επιτεθούν και να συκοφαντήσουν τους ανυπόταχτους αγωνιστές που εναντιώνονται στις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας ποινικοποιώντας κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Επίορκοι δεν είναι οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στο αγαθό της παιδείας , για το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη σταθερή εργασία. Επίορκοι είναι αυτοί που καταδικάζουν όλη την κοινωνία στην ανεργία ,τη φτώχεια ,την αμορφωσιά και την εξαθλίωση.

Δε θα δεχτούμε την ποινικοποίηση και καταδίκη της διαμαρτυρίας της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Δε θα επιτρέψουμε την κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου « τεκμηρίου της αθωότητας » Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε οι σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης ,της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας δυναμώνοντας τους αγώνες μας για το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση.. Όσοι πιστεύουν ότι θα τσακίσουν τα δικαιώματά μας το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα σχολεία είναι γελασμένοι.

Ζητάμε:

Την πλήρη αθώωση και απαλλαγή του Στέφανου Γκουλιώνη από κάθε πειθαρχική δίωξη.

Άμεση επιστροφή στην εργασία του.

Την κατάργηση του 4057/2012 και του 4093/2012.

Λέμε:

Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης!!!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ