Συνελήφθη κτηνοτρόφος στον Τύρναβο για απασχόληση παράνομων αλλοδαπών

συλΣυνελήφθη χθες (29-06-2013) το πρωί στον Τύρναβο Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 61χρονος ημεδαπός, για παράνομη απασχόληση ενός 25χρονου μη νόμιμου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας κι ενός ακόμη ομοεθνή του, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας «περί όπλων».
Επίσης, συνελήφθη ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ αναζητείται ο άγνωστος μέχρι στιγμής ομοεθνής του.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο 61χρονος απασχολούσε παράνομα τους δύο υπηκόους Αλβανίας σε μονάδα εκτροφής βοοειδών ιδιοκτησίας του, στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, έναντι του χρηματικού ποσού των εξακοσίων (600) ευρώ το μήνα και διευκόλυνε την παραμονή τους στη χώρα, παρέχοντάς τους τροφή και κατάλυμα, οι αστυνομικοί μετέβησαν χθες το πρωί στο χώρο της κτηνοτροφική μονάδας.
Εκεί μόλις οι δύο αλλοδαποί αντελήφθησαν την προσέγγιση των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το χώρο εργασίας τους και τράπηκαν σε φυγή σε παρακείμενη δύσβατη περιοχή. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 25χρονο, ενώ ο ομοεθνής του διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Επιπλέον, μέσα σε παρακείμενο κατάλυμα – σπιτάκι όπου διέμεναν οι παράνομοι αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) κυνηγετική καραμπίνα του 61χρονου ημεδαπού και σαράντα πέντε (45) κυνηγετικά φυσίγγια αυτής. Κατά τον έλεγχο που έγινε στην καραμπίνα, διαπιστώθηκε ότι είχε παραποιηθεί η χωρητικότητά της σε φυσίγγια (από τρία φυσίγγια που προβλέπεται, σε πέντε).
Ο 61χρονος, ο οποίος απουσίαζε κατά τη στιγμή του ελέγχου, εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη στην πόλη του Τυρνάβου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ