Απάτη με τα likes στο Facebook

likeΤον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι χρήστες καταφεύγουν σε αθέμιτες πρακτικές, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν likes για τις σελίδες τους στο Facebook. Οι επιτήδειοι  δημιουργούν σελίδες που μιμούνται αυτές των νόμιμων και δημοφιλών εταιρειών, υπόσχονται κάθε είδους βραβεία και δημιουργούν διάφορες ιστορίες προκειμένου να δελεάσουν τους χρήστες να κάνουν like.

Το Ηοax Slayer εντόπισε μια νέα απάτη αυτού του είδους. Αυτή την φορά οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν την εικόνα από την κηδεία ενός σκύλου ανίχνευσης βομβών, που έχει σώσει πολλές ζωές στην Ινδία. Η εικόνα του σκύλου είναι γνήσια. Ο σκύλος, που ονομάζεται Zanjeer, είχε εντοπίσει πάνω από 3 τόνους εκρηκτικών και θάφτηκε με τιμές της αστυνομίας.

Οι απατεώνες, εκμεταλλευόμενοι την θαυμαστή του δραστηριότητα προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες του Facebook ότι κάθε like ισοδυναμεί με μια ψήφο θαυμασμού για το “αξιοθαύμαστο σκυλί”.

Στην πραγματικότητα, προσπαθούν να συγκεντρώσουν “likes” για την σελίδα τους, την οποία μπορούν στη συνέχεια να πωλήσουν σε υπόγειες αγορές ή να την χρησιμοποιήσουν για να διαφημίσουν τα δικά τους “σκοτεινά” προϊόντα ή υπηρεσίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ