Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Στ. Γκουλιώνη

παπαποΚάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη, έναν αξιόλογο δάσκαλο με σημαντική προσφορά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, ο οποίος περνά από πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης για ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα, απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων του νομού Λάρισας Δ. Παπαποστόλου, ζητώντας από την εκπαιδευτική κοινότητα να δώσει βροντερό παρών την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 9 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Όπως τόνισε ο κ. Παπαποστόλου με τον πρόσφατο  Ν.4093/2012 παραβιάζεται το «τεκμήριο της αθωότητας», μια θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές δίκαιο.

Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτεθειμένο στη διάθεση του οποιουδήποτε προχωρήσει σε ένδικα μέσα για  οποιοδήποτε λόγο, από τον πιο σοβαρό ως τον πιο ασήμαντο.

«Πέρα από το πρωτοφανές γεγονός της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας, έχουμε και τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες και στην εκπαίδευση γενικότερα.

Αποτέλεσμα του απαράδεκτου αυτού  νομικού πλαισίου είναι η παραπομπή του συναδέλφου- μέλος  του Συλλόγου μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

 Δεν μπορεί  να χαρακτηρίζεται  «επίορκος» κάποιος συνάδελφος που διαδηλώνει ειρηνικά.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του  απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου (Ν.4093/2012), με αποτέλεσμα να παύσει κάθε πειθαρχική και ποινική δίωξη στο πρόσωπό του συναδέλφου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαποστόλου.

Στάση Εργασίας

Εν τω μεταξύ η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 2ας Ιουλίου 2013, ύστερα και από εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου, αποφάσισε να κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λάρισας, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 από τις 09.00 έως τις 11.00πμ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα του Ν. Λάρισας στη συγκέντρωση συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώτη που παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ