Εληξε ο συναγερμός εκκένωσης της Ελασσόνας

IMG_20130708_143744Πριν από λίγο έληξε ο συναγερμός εκκένωσης της πόλης της Ελασσόνας, αφού λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 οχήματα με δεκάδες Πυροσβέστες ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και από τους τοπικούς φορείς ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και κατοικημένες περιοχές. Να σημειωθεί ότι οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης και έκρηξης των πυρομαχικών.

Normal
0

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;}

«Όλοι μας περάσαμε ένα πολύ μεγάλο σοκ», δηλώνει ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος. «Η Ελασσόνα κινδύνευσε με ολοκαύτωμα. Η Πολιτεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, που παρά τις επανειλημμένες πιέσεις μας για απομάκρυνση της ΠΑΠ από την πόλη μας, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και τόσα χρόνια.

Εξαίρουμε την ψυχραιμία των κατοίκων που εκκένωσαν την πόλη με απόλυτη ηρεμία και τάξη σε τόσο σύντομο διάστημα.

Επισημαίνουμε την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των στρατιωτών που με τεράστιο κίνδυνο της ζωής τους συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες». 

 

Φωτο: Μορφωτικός σύλλογος Τσαριτσάνης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ