Άμεση απομάκρυνση της ΠΑΠ από την Ελασσόνα

IMG_20130708_143744Το τρομακτικό σκηνικό που έζησαν οι κάτοικοι της πόλης της Ελασσόνας χθες, με την πυρκαγιά στις αποθήκες της ΠΑΠ, με τον κίνδυνο ανάφλεξης των πυρομαχικών που φυλάσσονται εκεί, με το εφιαλτικό σενάριο να παραδοθεί η πόλη της Ελασσόνας στην πυρά φέρνει με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το μείζον θέμα της χρόνιας απαίτησης του Δήμου, των φορέων και των κατοίκων της Ελασσόνας για άμεση απομάκρυνση της ΠΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας έχει επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν με επιστολές και επισκέψεις σε αρμοδίους και Υπουργεία την επικινδυνότητα της ύπαρξης πυρομαχικών σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, ζητώντας άμεσες ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δυστυχώς, η χθεσινή μέρα επιβεβαίωσε τραγικά τους φόβους της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Ελασσόνας, κ. Γιώργου Πασχόπουλου, που υποχρεώθηκε στη λήψη απόφασης εκκένωσης της πόλης αργά χθες το μεσημέρι, καθώς η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτα μόλις λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Ελασσόνας.

Οι κάτοικοι συντεταγμένα και ψύχραιμα σε μια πρωτοφανή επίδειξη ωριμότητας και σύνεσης εκκένωσαν την πόλη μέσα σε σύντομο διάστημα κατευθυνόμενοι στις όμορες Τοπικές Κοινότητες, που υποδείχτηκαν από το  Δήμο Ελασσόνας. Μετά από δύο και πλέον ώρες, όταν ο κίνδυνος πέρασε και έληξε ο συναγερμός, οι κάτοικοι, το ίδιο ήρεμα επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Όλοι μας περάσαμε ένα πολύ μεγάλο σοκ», δήλωσε  ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος.

«Η Ελασσόνα κινδύνευσε με ολοκαύτωμα.

Η Πολιτεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, που παρά τις επανειλημμένες πιέσεις μας για απομάκρυνση της ΠΑΠ από την πόλη μας, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και τόσα χρόνια.

Εξαίρουμε την ψυχραιμία των κατοίκων που εκκένωσαν την πόλη με απόλυτη ηρεμία και τάξη σε τόσο σύντομο διάστημα.

Επισημαίνουμε την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των στρατιωτών που με τεράστιο κίνδυνο της ζωής τους συνέχιζαν τη μάχη με τις φλόγες.

Ευχαριστούμε ολόθερμα όλες τις Αρχές, που μετά από συντονισμένες προσπάθειες και με μεγάλη αμεσότητα απέτρεψαν το χειρότερο σενάριο για την πόλη της Ελασσόνας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ