Ο λαός να σταματήσει την πολιτική των απολύσεων

lambrulΣε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης με αφορμή τις νέες απολύσεις στου ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ συνεχίζοντας την άγρια αντιλαϊκή πολιτική τους σε βάρος των εργαζομένων, στοχοποιούν και τον κλάδο των ΟΤΑ. Έτσι, προκειμένου να αποτελειώσουν μια και καλή με την μόνιμη και σταθερή εργασία δεν διστάζουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύοντας ταυτόχρονα ολόκληρες υπηρεσίες. Σε αυτή τη φάση κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν και προχωρούν σε νέες απολύσεις-διαθεσιμότητα, σε σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς των δήμων.

Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, αποδεικνύει ότι κανείς εργαζόμενος στους δήμους σήμερα δεν είναι στο απυρόβλητο. Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και η μεταφορά δραστηριοτήτων από τους Δήμους  σε ιδιώτες, προκειμένου να βοηθηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης και τα χρέη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα δεν χωρά μοιρολατρία, απάθεια, καμιά αναμονή.

Οι εργαζόμενοι πρέπει όχι μόνο να βγάλουν συμπεράσματα, αλλά απαιτείται να οργανώσουν τον αγώνα τους, τις διεκδικήσεις τους ενάντια σε αυτή την πολιτική που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, κλείνοντας τα αυτιά σε όσους επιχειρούν να τους εγκλωβίσουν υψώνοντας κορώνες περί δήθεν πρόχειρων λύσεων και αιφνιδιασμών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ