Σημάνσεις και προβολή τοπίων του δήμου Άγιας

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣΣτη φάση της υλοποίησης μπαίνει μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Σημάνσεις, Προβολή Τοπίων Δήμου Άγιας», προϋπολογισμού 34.440,00€ (με ΦΠΑ). Με την υλοποίηση του επιτυγχάνεται  η σήμανση – προβολή των μονοπατιών, διαδρομών των διάφορων περιοχών του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ο τουρισμός αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς μια από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες. Με το έργο αυτό στοχεύουμε στην ανάπτυξη του περιπατητικού και πεζοπορικού τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Αγιάς. Κεντρικός στόχος των δράσεων που υλοποιούμε είναι να δώσουμε στον επισκέπτη περισσότερες επιλογές για να αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του, γνωρίζοντας την περιοχή και απολαμβάνοντας τις ομορφιές της. Με τον τρόπο αυτό επιθυμούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου».

Φορέας Υλοποίησης της πράξης «Σημάνσεις Προβολή Τοπίων του Δήμου Αγιάς» είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με κύριο του έργου το Δήμο Αγιάς.  Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 32.029,21 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά σε σημάνσεις – προβολή των μονοπατιών, διαδρομών των διάφορων περιοχών του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

α) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων κατεύθυνσης στα διαμορφωμένα μονοπάτια και στις διαμορφωμένες διαδρομές του Δήμου.

β) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων Διαδρομών στα διαμορφωμένα μονοπάτια και στις διαμορφωμένες διαδρομές του Δήμου.

γ) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων – Info Κιόσκι σε τέσσερα κομβικά σημεία για την ενημέρωση – πληροφόρηση των επισκεπτών για τις Διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί η σήμανση των διαδρομών και των μονοπατιών στο Δήμο όπου μπορεί κάποιος να επισκεφτεί καθώς και τέσσερα Info – Κιόσκι για την ενημέρωση – πληροφόρηση των επισκεπτών για τις Διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ