Καμιά διαθεσιμότητα καμιά απόλυση

Ανακοίνωση του συλλόγου δασκάλων Λάρισας

δασκΚυβέρνηση και Τρόικα  εμμένουν  στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% , η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς , το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει και τα μέτρα που προωθούνται οδηγούν σε  εξαθλίωση την ελληνική  κοινωνία.

Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε  στη Βουλή  12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά θα οδηγηθούν σε απόλυση

Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις

Βαριές είναι οι συνέπειες που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο στην τεχνική εκπαίδευση του νομού Λάρισας, καθώς 70 καθηγητές οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, ενώ από τα μέτρα φαίνεται πως επηρεάζονται περίπου 1.000 μαθητές.

Επίσης τα σχολεία χωρίς φύλακες θα ρημάξουν. Χωρίς δημοτική αστυνομία θα επικρατήσει μεγάλη αταξία στις πόλεις  και θα στερηθούν οι πολίτες όλες τις παρεχόμενες απ’ αυτήν υπηρεσίες.

Οι κοινωνικά βάρβαρες πολιτικές, μας πλήττουν, μας «χτυπούν» όλους και όλες.

Μπορεί ο χρόνος που χτυπούν την πόρτα στον καθένα από μας να διαφέρει, αλλά κάποια στιγμή γίνεται ο ίδιος, όπως έγινε με τους μισθούς, όπως έγινε με τις συντάξεις, όπως έγινε με τη φορο-επέλαση, όπως έγινε με τον ΕΟΠΠΥ, όπως έγινε με το Εφάπαξ και τόσα άλλα την τελευταία τριετία.

Η πολιτική των μνημονίων, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων , της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών , πρέπει να ανατραπεί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Να μην ψηφιστεί το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ