ΔΗΜΑΡ: Προβληματισμός για την πορεία του ΟΑΕΕ

dimarΜε την Διοικήτρια του ΟΑΕΕ, κα. Γεωργία Κωτίδου, συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Θωμά Ψύρρα, Μαρία Γιαννακάκη, και Γιώργο Κυρίτση, καθώς και τον Συντονιστή του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Γιώργο Ιωαννίδη.

Στη συνάντηση η κα Κωτίδου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κατάσταση και τα προβλήματα του ΟΑΕΕ. Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς  επικέντρωσαν τις ερωτήσεις στο ζήτημα της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών, στην κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών και στα ζητήματα που σχετίζονται με την αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου.

Η επαφή εντάσσεται στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί η Δημοκρατική Αριστερά ενόψει της κατάθεσης πρότασης Νόμου με αντικείμενο τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, η οποία έχει στόχο αφενός την αποτροπή ακραίων καταστάσεων (π.χ. κλείσιμο καταστημάτων, επιβάρυνση αυτοαπασχολούμενων και «εργαζόμενων με μπλοκάκι» χωρίς εισοδήματα) αφετέρου την ρεαλιστική και ουσιαστική δυνατότητα των συγκεκριμένων οφειλετών να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Πέραν αυτής της συνάντησης, η Δημοκρατική Αριστερά θα επιδιώξει το αμέσως επόμενο διάστημα να συναντηθεί με τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα. Επιπλέον, η πρόταση θα αποσταλεί και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να κοστολογηθεί.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com