Σύγκρουση τρένου στη Γαλλία

3Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί μετά από σύγκρουση τρένου νότια της γαλλικής πρωτεύουσας. Η επιβατική αμαξοστοιχία κόπηκε στα δύο, λένε πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων. Κάποιοι από τους επιβάτες έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία και κάποιοι συνεθλίβησαν στα βαγόνια…

Η αμαξοστοιχία τύπου intercity είχε μόλις εξέλθει από τον αστικό ιστό του Παρισιού κατευθυνόμενο προς τη Λιμόζ, όταν εκτροχιάστηκε, προσκρούοντας σε πλατφόρμα σταθμού λίγο μετά τις 6 μ.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, στο τρένο επέβαιναν 350 επιβάτες. Εκανε λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς, όμως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει κάποιον ακριβή απολογισμό των θυμάτων από το σιδηροδρομικό αυτό δυστύχημα.

“Ο απολογισμός των νεκρών εξελίσσεται διαρκώς σε αυτό το σημείο και δυστυχώς πιθανόν θα αυξηθεί”, είπε ο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς, προσθέτοντας πως από τους “δεκάδες” τραυματίες, “ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση” και λέει πως “τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν”.

Συναγερμό έχουν σημάνει οι γαλλικές αρχές στην περιοχή Εσόν, όπως μεταδίδει το BBC, καθώς το τρένο εκτροχιάστηκε στην περιοχή του Μπρετινί Σουρ Ορζ, νότια του Παρισιού.

Επιβάτες φέρονται παγιδευμένοι εντός του τρένου και τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για περιστατικά με «πολλές απώλειες».

Σύμφωνα με την εφημερίσα Libération, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε το δυστύχημα, χωρίς ωστόσο να δύναται να μιλήσει για απολογισμό θυμάτων.

Πηγή της γαλλικής Le Figaro αναφέρει ότι το τρένο έσπασε σε δύο κομμάτια για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ άλλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επιβάτες οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από ηλεκτρικό ρεύμα ή έχουν καταπλακωθεί από βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Ο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο από τη Λιμόζ στο Παρίσι. Νωρίτερα, η νομαρχία της Εσόν είχε κάνει λόγο για “πολυάριθμα θύματα”.

Πηγή: enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ