Να παρθούν πίσω οι λίστες της ντροπής

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις

ελμεΠριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το ΥΠΕΠΘ διαλύει το αγαθό της Δημόσιας και δωρεάν παιδείας με την κατάργηση των τομέων των ΕΠΑΛ, δημιουργώντας ανασφάλεια και αναστάτωση  στους μαθητές και οδηγώντας στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές για την διάλυση όλης της δημόσιας  Εκπ/σης Γενικής και Τεχνικής.

Δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.
Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες ,   τον Σεπτέμβριο δεν θα βρίσκονται στα σχολεία  να  διδάξουν τους μαθητές τους , οι οποίοι (μαθητές) θα τους ψάχνουν να εκπαιδευτούν  αυτό που επέλεξαν, για την  επαγγελματική τους εκπαίδευση στο Δημόσιο σχολείο.
Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα – Η Δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του και απολύει εκπαιδευτικούς με αντιδημοκρατικές μεθόδους ,χωρίς καμία διαδικασία.

Επισημαίνουμε ότι  η πολιτική ηγεσία (Υπουργείο Παιδείας και  Στελέχη .) που υλοποιούν διατάξεις  πέρα από το σύνταγμα ,που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές   ευθύνες που θα αναζητηθούν.
Καλούμε τους Βουλευτές του Ν. Λάρισας να μην  ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, που οδηγεί τους εκπ/κούς  στην απόλυση και  στην ανεργία, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν μπροστά στη οργή των εκπ/κων.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουν το κεφάλι.

Όλοι στον αγώνα. Καμία  απόλυση .  Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα , κανείς δεν πλεονάζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ