ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ

156997_154268967954250_1600243_n[1]Στην Κρανιά Ελασσόνας  κάνει μια μεγάλη στάση ,φέτος, το «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ  2013»,στο πλαίσιο του  «15ου  ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ», στο  μεγάλο ταξίδι των φωνών από το τέλος Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου , από τη Βουλγαρία ως την Κάτω Ιταλία.
Το μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει, ανανεώνοντας προορισμούς, διευρύνοντας προορισμούς, καλωσορίζοντας νέους συνταξιδιώτες, περνά  φέτος από την Κρανιά  Ελασσόνας ,το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα 9 μ.μ.  στο προαύλιο του 1ου Δημοτ. Σχολείου Κρανιάς  ,με οικοδεσπότη τον δραστήριο Σύλλογο Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων ” Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ”.
Το μεγάλο ταξίδι των φωνών ,η 15η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού ,στον πιο όμορφο σταθμό του, στην πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας, κάνει μια στάση στην ιστορική και πνευματώδη Κρανιά Ελασσόνας   και μας ταξιδεύει ,σε μια σπάνιας ομορφιάς βραδιά , με ελεύθερη είσοδο για το κοινό .
 Φωνές πολύτροπες και πολύχρωμες, φωνές πολύγλωσσες και πολύφωνες. Φωνές που κομίζουν τόπο, χρόνο, μνήμη. Φωνές που αντηχούν έρωτες, θανάτους και ξενιτιές. Φωνές κατοικημένες από βουνά, ποτάμια, αντάρες και θάλασσες. Φωνές απέριττες, δωρικές. Φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά.
Ένα σμάρι φωνών που ταξιδεύει από την Άπειρο Ήπειρο στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
Ένα ταξίδι που περνά από την Ήπειρο ,Β. Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία ,Κάτω Ιταλία μέχρι και τη Σικελία .
Πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία. Οι τελευταίοι εναπομείναντες της αυθεντικής ερμηνείας και δίπλα τους, οι νέοι ιχνηλάτες που εμπνέονται και συναντιούνται στην αλήθεια, τη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα της πολυφωνικής έκφρασης. Ρίγος και σφρίγος στη μεγάλη γιορτή των φωνών.
Φέτος θα είναι  όλοι κι ακόμη περισσότεροι στην πολυφωνική σύναξη!
Η πιο υποσχετική πολυφωνική σύναξη του μεγάλου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, μια γιορτή “εν φωναίς και οργάνοις”  που σμίγει τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους παραδοσιακούς σκοπούς και χορούς της Κρανιάς και του Λουτρού Ελασσόνας  , με τη συμμετοχή θαυμάσιων συγκροτημάτων ,όπως είναι το πολυφωνικό σύνολο ¨ΧΑΟΝΙΑ¨, ο Όμιλος μελών  Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας, ο Όμιλος γυναικών Μ.Ε.Σ Λουτρού και τοπική  ορχήστρα με γνήσιους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες.
Θα ακολουθήσει ένα μοναδικό και σπάνιο αφιέρωμα στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com