ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Ο ΙΣΛ

γιατροιΟ Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, που αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στο ΕΣΥ να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτήν.
Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Θεωρούμε πως, οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ, θα αποβούν ολέθριες για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6.000 ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της Τρόικας και ουσιαστικά, με το πρόσχημα της διαθεσιμότητας, απολύει τους εργαζόμενους, απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ.
Οι νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών, όπως αυτές προβλέπονται στο προσχέδιο του αναθεωρημένου μνημονίου και με το οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, είναι προ των πυλών. Οι οριζόντιες περικοπές και οι νέες μειώσεις των τιμών στα φάρμακα, αλλά και η αυστηροποίηση των διαδικασιών συνταγογράφησης, που δένουν τα χέρια των γιατρών, ανοίγουν την πόρτα σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, να μπορούν πλέον να «αλώσουν» την φαρμακευτική αγορά.
Όλα τα τελευταία ρεπορτάζ είναι άκρως αποκαλυπτικά για το χοντρό παιχνίδι που πρόκειται να παιχτεί στην Υγεία, ώστε Νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ, να περιέλθουν στον άμεσο και πλήρη έλεγχο των Γερμανών.
Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί. Όλοι μαζί, γιατροί και κοινωνία, μπορούμε να ανατρέψουμε την απαξίωση, την υποβάθμιση και την διάλυση του ΕΣΥ.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, πως κατά την ημέρα της απεργίας, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ