ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ Ε.Ο. ΕΩΣ ΠΥΡΓΕΤΟ

ΠΥΡΓΟλοκληρώθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες συντήρησης στο τμήμα από την διασταύρωση της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης ως τον Πυργετό. Τις εργασίες επιθεώρησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, τους οποίους συνόδευαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολάτος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το έργο αφορούσε εργασίες στο τμήμα του οδοστρώματος που παρουσίαζε έντονη φθορά λόγω της χρήσης του από βαρέα φορτηγά και οχήματα, εξαιτίας της σύνδεσής του με τον παράδρομο. Ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία μετά και την πραγματοποίηση της διαγράμμισης και της τελικής ασφαλτικής στρώσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία όλων των φορών, ολοκληρώσαμε τη συντήρηση κάνοντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία. Με την εργολαβία αυτή βελτιώσαμε ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου το οποίο διαχειρίζεται ένα κυκλοφοριακό φόρτο, πολύ μεγαλύτερο από εκείνον για τον οποίο είχε σχεδιαστεί, λόγω της χρήσης του από όλους όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον παράδρομο. Ως αιρετή Περιφέρεια και παρά την δραστική περικοπή των πόρων μας, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε σύγχρονους δρόμους για τους πολίτες της Θεσσαλίας, που παρέχουν άνετη και ασφαλή διέλευση και διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής: «Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης σε τμήμα του δρόμου  από την  εθνική οδό προς  Πυργετό, ολοκληρώθηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και παραδώσαμε στην κυκλοφορία  έναν δρόμο ασφαλή. Θα επαναλάβω όμως για άλλη μία φορά ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας καταπονείται ιδιαίτερα λόγω της ύπαρξης των διοδίων και της προσπάθειας των διερχόμενων οδηγών να τα παρακάμψουν, για ευνόητους οικονομικούς λόγους. Οι επαρχιακοί μας δρόμοι εξυπηρετούν ανάγκες εθνικής οδού, με ότι φθορές συνεπάγεται αυτός ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος. Καταβάλλουμε σκληρή προσπάθεια, με περιορισμένους πόρους, για να διατηρούμε τους δρόμους ασφαλείς, ώστε να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων και  μεταφοράς των εμπορευμάτων».
Με την εργολαβία αυτή εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ιδιαίτερα φθαρμένων και ρηγματωμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας του επαρχιακού δρόμου 9 (Διασταύρωση Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονικής προς Πυργετό – Κρανιά – Ραψάνη). Η συγκεκριμένη οδός και για το 1ο χλμ της (με αφετηρία χιλιομέτρησης την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης) παρουσίαζε έντονες ρηγματώσεις και ιδιαίτερα εμφανή τροχοαυλάκωση εξαιτίας της πυκνής και βαριάς κυκλοφορίας που διέρχεται από αυτή.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα αυτό περιλαμβάνουν την αποξήλωση τμημάτων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας που παρουσιάζουν έντονη φθορά, την κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης, ασφαλτικής στρώσης βάσης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. Οι παραπάνω εργασίες έγιναν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΠΕΤΕΠ). Σκοπός των παραπάνω εργασιών ήταν να αποκατασταθεί η επιφάνεια της τελικής ασφαλτικής στρώσης και συνεπώς και η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων.
Κατά την επίσκεψη στο έργο παρευρέθηκαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Δήμου Τεμπών κ.κ. Χρήστος Τσάτσαρης και Ευθύμιος Μπουζίκης, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και το στέλεχος κ. Χρήστος Αντωνίου, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Τεμπών και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ