ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

φοροιΑνακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος με μία και μόνη συνεδρίαση ψηφίστηκε χτες (25-5-2013) από το θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για τον «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας» με το οποίο κλιμακώνεται η φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων αφού μεταξύ άλλων προβλέπει ότι θα κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαστική απόφαση, ακόμα και για χρέη 1.000 ευρώ.
Η φορολογική πολιτική είναι ένα εργαλείο για την άδικη και αντιλαϊκή αναδιανομή του πλούτου, αφού τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει σε λίγους, παίρνει τα χρήματα από το λαό για να μπορεί να χρηματοδοτεί με διάφορους τρόπους τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Tα ήδη χρεοκοπημένα λαϊκά νοικοκυριά, χτυπημένα από τα συνεχόμενα μέτρα, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και στριμώχνονται ακόμα περισσότερο στις δαγκάνες της εφορίας. Πιο συγκεκριμένα σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν καταβάλει τους φόρους, ή τους τόκους και τα πρόστιμα στη συγκεκριμένη ημερομηνία που προβλέπεται από το νόμο, – ακόμα και για χρέη 1.000 ευρώ – η Εφορία θα του αποστέλλει ατομική ειδοποίηση καταβολής των οφειλών του και αν μέσα σε 30 ημέρες δεν έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, θα μπορεί να προβεί σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή αναγκαστικής είσπραξης των οφειλόμενων ποσών.
Κλιμακώνουμε και  οργανώνουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά την αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί σ’ αυτή τη θέση. Το Συνδικάτο με σύνθημα κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση, απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, καλούμε όλους τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουμε τις παρεμβάσεις μας απέναντι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, ώστε να συναντούν οργισμένη λαϊκή αντίδραση οι απειλές και οι εκβιασμοί για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από τράπεζες και Δημόσιο.
Καμία κατάσχεση σε εργαζόμενο να μη γίνει!
Καλούμε τον κάθε συνάδελφο που θα βρίσκεται μπροστά στο αδιέξοδο από την επίθεση που δέχεται, να απευθύνεται θαρρετά, χωρίς φόβο και χωρίς καθυστέρηση στο συνδικάτο,  ώστε συλλογικά και ταξικά να απαντάμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ