ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΟΛΛΗΣΕ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΕ WATER PARK

Ένα 12χρονο κορίτσι εμφάνισε τα συμπτώματα της παρασιτικής μηνιγγίτιδας μετά από κολύμπι στο Willow Springs Water Park στο Αρκάνσας, το οποίο έχει πλέον κλείσει. Οι γιατροί λένε ότι η μόλυνση είναι σπάνια, αλλά σχεδόν πάντα θανατηφόρα…
Η παρασιτική μηνιγγίτιδα προκαλείται από την αμοιβάδα Naegleria fowleri που βρίσκεται συνήθως σε γλυκά νερά ή στο έδαφος. Εισέρχεται στο σώμα μέσω της μύτης και στη συνέχεια προσβάλλει τον εγκέφαλο. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, εμετό και πυρετό, και γρήγορα εμφανίζονται σπασμοί και παραισθήσεις.
Ο Δρ William Schaffner, ο πρόεδρος του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, δήλωσε ότι οι άνθρωποι συνήθως κολλάνε το παράσιτο μετά από κολύμπι στις λίμνες και σε τέλματα, επειδή εκεί ζει η αμοιβάδα. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε άλμα σε τέτοια νερά, ο γιατρός συνέστησε απλά να κρατάτε τη μύτη σας.
Είπε ότι η αμοιβάδα μπορεί να ανθίσει οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πιο συχνά συναντάται στο Νότο, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες.

Πηγή: Fox News

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ