Ο ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ

διαμαΤον κεντρικό στόχο της δημοτικής κίνησης «νέ@ ΛΑΡΙΣΑ» για τη νέα δεκαετία που είναι η ανάδειξη της Λάρισας σε οικολογική και  πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, παρουσίασε ο επικεφαλής της Κων. Διαμάντος, πλαισιωμένος από συνεργάτες στελέχη της κίνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Διαμάντο με τα «μετρήσιμα κριτήρια» που έχουν τεθεί από τις 15 Μαΐου 2006 από τις Ευρωπαϊκές πόλεις και, πλέον, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό αυτό, όλες οι πόλεις με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους, η “νέα ΛΑΡΙΣΑ” θα είναι ΕΤΟΙΜΗ να ανταποκριθεί στην πρόκληση, ανάδειξης της Λάρισας σε οικολογική πρωτεύουσα ενώ με τα «μετρήσιμα κριτήρια» που έχουν τεθεί από την ΕΕ από τις 13 Ιουνίου 1985 με πρωτοβουλία της τότε, Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη. Μετά το 2006 ( Ελλάδα – Πάτρα) η χώρα μας θα διεκδικήσει ξανά μετά το 2020, στο κλείσιμο της νέ@ς 10ετίας και η “νέα ΛΑΡΙΣΑ” θα είναι ΕΤΟΙΜΗ να ανταποκριθεί στην πρόκληση.
Οπως εξήγησε η ευθεία προβολή των δύο στρατηγικών στόχων του οράματος επικεντρώνεται στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.Στις άμεσες καθημερινές ανάγκες αλλά, και στις υπέρτατες πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου καθώς και, στην διαφύλαξη του Περιβάλλοντος με πρόταγμα την αειφορία.
“Με αυτές τις ασφαλιστικές δικλείδες, δίνουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια «ανάπτυξη», μέσα από ένα «στρατηγικό αναπτυξιακό και κοινωνικό σύμφωνο» πρωτοβουλιών και αυτενέργειας, με μετρήσιμους οικονομικούς και κοινωνικού δείκτες και, με προώθηση της Καινοτομίας, των Νέων Τεχνολογιών της Έρευνας και της επιχειρηματικότητας μέσω διασύνδεσης με τους φορείς ώστε, να υπάρξει  άμεση απόδοση στο δημοτικό συμφέρον και σε ΟΛΟΥΣ τους  πολίτες.
Θέτουμε στο όραμά μας μέχρι το τέλος της κρίσιμης 10ετίας, τα προαπαιτούμενα για δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν και, θα συνεχίσουν με πιο δύσκολες προϋποθέσεις τους πολίτες της Λάρισας.
1.  ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ -ΦΟΒΟΥ & ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ & ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με στόχευση:
•  Τη Μηδενική ανεργία σε επίπεδο Δήμου.
•  Τη διασφάλιση του δικαιώματος στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες (Παιδεία- Υγεία- Αθλητισμός- Προσβασιμότητα), με μείωση έως και μηδενισμό του κόστους αυτών, για όλους τους Λαρισαίους.
•  Την Ελεύθερη και, ασφαλή κυκλοφορία στην πόλη παντού και, όλο το 24ωρο.
•  Την ανάπτυξη για Εθελοντισμό, Ευεργεσία , Αλληλεγγύη και, Κοινωνική Ευθύνη, ως  «πράξη συνείδησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ