ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΠΛΟΥΣ «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΦιλοκτήτηςΟι Φίλοι της Ερασιτεχνικής και Μαραθώνιας Κολύμβησης Ν. Λάρισας,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς, το Spitaki Café και ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Λαρισαϊκός Όμιλος Ν.Ι.Λ.Ο  συνδιοργανώνουν τον 8ο Πανελλήνιο Κολυμβητικό  Παράπλου 6 χιλιομέτρων «Φιλοκτήτης».
Αρωγοί του αγώνα είναι ακόμη το Λιμενικό Σώμα Αγιοκάμπου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Ο αγώνας  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 στις 13:00 και θα είναι συνολικής απόστασης 6 χιλιομέτρων. Το Σάββατο 17 Αυγούστου  για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και νυχτερινός κολυμβητικός περίπατος απόστασης 1,5 χιλιομέτρου που θα ξεκινήσει στις 9 με αφετηρία και τερματισμό το Spitaki Café.
Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στα e-mail galatos01@gmail.com, toplalis.k@gmail.com  καθώς και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα στην γραμματεία έως τις 11 το πρωί. Οι  συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπληρώνοντας πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση. Λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα και να διανυκτερεύσουν στην περιοχή το Σάββατο ή και Κυριακή θα πρέπει να το δηλώσουν μαζί με την αίτηση συμμετοχής ώστε η οργανωτική επιτροπή να φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής τους.
H προκήρυξη του αγώνα και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο www.marathonswim.gr και στο www.openwater.gr
Ιστορικό Αγώνα – χαρακτηριστικά του αγώνα Φιλοκτήτης
Ο κολυμβητικός παράπλους «Φιλοκτήτης» διεξάγεται χωρίς διακοπή και με μεγάλη επιτυχία από το 2006 στα παράλια του Νομού Λάρισας. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς κολυμβητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων ανοικτής θαλάσσης ανάμεσα  στους περίπου 35-40 αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Σε αντίθεση με το σύγχρονο τρόπο προβολής του αθλητισμού που είναι ο αμειβόμενος πρωταθλητισμός, η μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο  αναδείξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κυρίαρχο στοιχείο  είναι η  ανιδιοτελής αγάπη για την κολύμβηση και ειδικότερα για την μαραθώνια κολύμβηση, ένα άθλημα που απαιτεί προσωπική υπέρβαση και που συναποτελεί μαζί με τους μαραθώνιους δρόμους την εποποιΐα της ανθρώπινης υπερπροσπάθειας. Στον μοναδικό στο είδος του, κολυμβητικό αγώνα του νομού Λάρισας έχουν συμμετάσχει  μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα, όπως ο Άρης Πολύζος ένας από τους τέσσερις Έλληνες που πέρασαν κολυμπώντας την Μάγχη, ο Μαθάς Γιώργος που είναι ο πιο παλιός μαραθώνιος κολυμβητής και ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τη Μάγχη καθώς και ο Στεφανίδης Γιώργος, ο οποίος είναι από τους πιο γνωστούς αθλητές με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα, Ολυμπιονίκης στους αγώνες της Σεούλ και ο πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που συμμετέχει συνεχώς από το 1993 σε αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα.
Οργανωτική επιτροπή
Την  οργανωτική επιτροπή του αγώνα  αποτελούν  οι κ.κ Γαλάτος Άρης, Τοπάλης Κώστας, Τσιάμαλος Ηρακλής, Νίκος και Βασίλης Ντάγκας οι οποίοι θα κάνουν και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι φιλοξενούμενοι αθλητές και οι συνοδοί τους  να νιώσουν άνετα και να απολαύσουν παράλληλα με τον αγώνα και την φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ