ΟΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΤΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣΤα αποτελέσματα από μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο 95ο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Ενδοκρινολογίας στο Σαν Φρανσίσκο αποκάλυψε ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνδρες εκκρίνουν μεγαλύτερες ποσότητες ορμονών του στρες, μετά το φαγητό – που τους καθιστούν πιο επιρρεπείς σε ασθένειες…
Προγενέστερες μελέτες έχουν ήδη διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι έχουν αυξημένα τα επίπεδα κορτιζόλης, όταν έρχονται αντιμέτωποι με αγχωτικές καταστάσεις.
Αυτή η μελέτη διαπιστώνει ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνδρες που εξετάστηκαν, εμφάνισαν σημαντική αύξηση της κορτιζόλης στο σίελο μετά το φαγητό, σε σύγκριση με τους άνδρες που θεωρήθηκαν να έχουν ιδανικό βάρος. Τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξήθηκαν κατά 51% στους υπέρβαρους, ενώ εκείνοι που είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος παρουσίασαν μόνο ένα 5% αύξηση.
Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά, κάθε φορά που καταναλώνουν τρόφιμα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών που σχετίζονται με το στρες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2, της κατάθλιψης και του άγχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ