ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την πώληση της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική, ιδιοκτήτριας του σταθμού ράδιο–τηλεόραση 902 αριστερά στα FM ανακοίνωσε επίσημα το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι αυτή αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας, ενώ ο διακριτικός τίτλος και τα λεκτικά και ηχητικά σήματα παραμένουν στο κόμμα…2
«Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιλογή του κλεισίματος, που είχε διαρρεύσει, έγινε επειδή δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
«Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού» αναφέρεται.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο σταθμός 902 χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών και πάνω από δύο δεκαετίες έδωσε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για την ουσιαστική ενημέρωση του λαού.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τέσσερα χρόνια της οικονομικής κρίσης, δεν στάθηκε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού, σημειώνεται, κατάσταση για την οποία είχε γίνει επίσημη και δημόσια ενημέρωση πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη.
«Γνωρίζουμε» καταλήγει η ανακοίνωση «ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον 902 και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του 902».
Πηγή: enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ