ΕΙΚΟΝΑ… «ΑΙΓΥΠΤΟΥ» ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Αν δεν υπάρξει βελτίωση στο εσωτερικό οικονομικό μέτωπο η ελλάδα θα κυλήσει στην βία, παραδέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post…
ενώ για πρώτη φορά χαρακτηρίζει ως «εξτρεμιστές της Αριστεράς» την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Α,Σαμαράς δηλώνει συγκεκριμένα ότι «Η άνοδος των εξτρεμιστών της Αριστεράς και της Δεξιάς, λόγω της υψηλής ανεργίας είναι πρόβλημα. Είναι δυνατόν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ή χώρα του ΝΑΤΟ να δέχεται ένα τέτοιο υψηλό ποσοστό ανεργίας χωρίς βιαιοπραγίες;».
Τώρα, πόσο λογικό είναι για έναν πρωθυπουργό που αναζητά αγωνιωδώς επενδύσεις από το εξωτερικό να δημοσιοποιεί εικόνα της χώρας που είναι έτοιμη να εκραγεί και να μετατρέπεται σε … Αίγυπτο αυτό είναι ένα ζητούμενο.
Άλλο πως παίζεται αυτό το χαρτί σε συνομιλίες «πίσω από κλειστές πόρτες» και άλλο να «φωνάζει» μέσω της Washington Post ότι «Στην Ελλάδα είναι υψηλή η πιθανότητα έκρηξης βίας»…
Ευδιάκριτη είναι και η προσωπική του αγωνία και αυτογνωσία για το την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πολιτική των Μνημονίων που ξεκίνησε να υπηρετεί πιστά από την 1η Νοεμβρίου 2011, όταν ανατράπηκε από την αναίμακτη λαϊκή εξέγερση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση Παπανδρέου.
«Ο Σαμαράς, μας περιέγραψε την σκληρή οικονομική πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα μπαίνει στον έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, ένα “παγκόσμιο ρεκόρ μετά την Μεγάλη Υφεση’», αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ παράλληλα γίνεται και λόγος για το ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργία, κυρίως στους νέους, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να δηλώνει πως «περπατάμε σε μια λεπτή γραμμή. Πρέπει να δούμε απτές αποδείξεις πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», είπε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας.
Από τα παραπάνω προκύπτουν πολύ σημαντικά πολιτικά ζητήματα: Πρώτον σε ότι αφορά την παραδοχή ότι η χώρα ολισθαίνει σε έναν δρόμο εσωτερικής βίας, έτοιμη να αιματοκυλιστεί (λόγω της πολιτικής του ιδιου, φυσικά και της παταγώδους αποτυχίας του να αποκαταστήσει έστω και σε έναν βαθμό την εθνική κυριαρχία και την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές), και δεύτερον στο ότι εξισώνει το  ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α. χαρακτηρίζοντας τα δυο κόμματα εξτρεμιστικά.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com